Lifestyle

Zo kun je zien of je kat van je houdt

Katten. Meestal zijn ze om te knuffelen, maar heel af en toe zijn ze ook om te knuppelen. Nee, dat bedoelen we natuurlijk niet letterlijk. Maar wat we hiermee willen zeggen is dat katten af en toe best wisselvallig kunnen zijn. De ene keer doen ze super lief, en de andere keer kijken ze je aan alsof ze je ieder moment aan kunnen vliegen. Wij hebben een aantal manieren gevonden waaruit je kunt ontcijferen hoe je kat je zich nou echt voelt.

Zo kun je zien of je kat van je houdt

1. Hij spint
Als je kat spint betekent dat dat hij gelukkig is bij jou in de buurt. Hij voelt zich op zijn gemakt en vertrouwt je. Wist je dat katten zelfs niet spinnen naar andere katten? Met uitzondering van hun eigen kittens dan. Ze spinnen alleen maar naar mensen die ze echt belangrijk vinden.

2. Hij brengt dingen naar je toe
Katten verzamelen van alles. Dode muizen, vogeltjes en andere onschuldige diertjes bijvoorbeeld. Als je kat wat heeft gevonden, brengt hij het meestal naar jou toe. Het is niet bedoelt als een cadeautje, maar de boodschap blijft alsnog mooi. Katten brengen hun gevonden voorwerpen of dieren namelijk naar een plek waar zij zich veilig voelen. Dus als je kat weer eens met een dode muis aan komt lopen dan mag je dat zeker als een compliment zien.

3. Hij ‘miauwt’ steeds
Met een miauw laat je kat weten dat hij van je houdt. Het is een soort van ‘ik vind je lief’ in kattentaal.

4. Hij laat je nooit alleen
Hij volgt je als je wat uit de koelkast pakt en springt bij je op bed als je tv ligt te kijken. Je kat volgt je meestal constant en dat betekent dat hij je grootste fan is. Lief!
5. Hij kneedt in je huid
Als je kat bij je op school zit en je aait hem, dan zet hij waarschijnlijk vaak zijn klauwen in je lichaam. Je kunt het wel een soort van kneden noemen. Ze laten daarmee zien dat ze genieten van wat je aan het doen bent, dus het is een soort van ‘bedankje’. Likken en knabbelen op kleding is ook een teken van liefde.

6. Hij stelt zich kwetsbaar op
Katten zijn heel kieskeurig in het kiezen van personen waarbij ze zich kwetsbaar opstellen. Dat doen ze door op je te slapen, zich bij je uit te strekken of hun buik te laten zien. Dus doet jouw kat dit? Dan betekent dat dat hij je echt vertrouwt.

7. Hij blijft maar naar je kijken
Soms ziet het er een beetje eng uit, maar katten hebben er een handje van om je zo lang mogelijk aan te kijken. Maar wees niet bang: hij wil je niet aanvallen, maar het is juist een blik van liefde. Wanneer je kat naar je kijkt en knippert zegt hij met andere woorden dat hij van je houdt.

8. Hij groet je met zijn staart
Je komt de kamer binnen en het eerste wat je kat doet is zijn staart omhoog doen. Hij is blij dat je thuis bent en dat hij je na een lange dag eindelijk weer kan zien. Als je hem een aai over zijn bol geeft, geef je hem het gevoel dat jij het ook fijn vindt om hem weer te zien.

Ben jij een kattenmens?

Bronnen: cosmopolitan.com, iheartcats, the guardian, Bol.com | Beeld: iStock