Lifestyle

Waarom je NOOIT met je kat in bed moet slapen

Hartstikke gezellig, met je kat in bed slapen! Als trots baasje ben jij dol op je harige vriend en als hij toevallig bij je wil slapen dan mag dat. Behalve een keer extra stofzuigen kan het niet zoveel kwaad, toch? Helaas, het is niet zo onschuldig als het lijkt. Volgende keer kan jouw geliefde kat beter in zijn eigen mand slapen en de reden is nog viezer dan je denkt…

Oogproblemen
Last van je ogen? Je kat zou weleens de oorzaak kunnen zijn. Dat is te danken aan mijtjes, genaamd ‘demodex’, die jouw huisdier bij zich draagt. Deze mijtjes leven rond de ogen van jouw kat en kunnen overlopen van mens naar dier. Iew! Onderzoek wijst uit dat maar liefst 80% van de dierenliefhebbers mijtjes in hun wimpers hebben. Een vies idee, maar deze mijtjes kunnen ook voor jeuk, zwellingen, droge ogen en een wazig zicht zorgen. 

Ziektes
Dat is niet het enige. Hoogleraar veterinaire volksgezondheid Frans van Knapen noemt het ‘gewoon smerig’. “Katten kunnen parasieten en bacteriën bij zich dragen. Ze wassen zich de hele dag, ja, maar ook onder hun staart. De bacteriën uit hun ontlasting komen zo op hun vacht terecht, die wij dan weer aaien,” legt hij uit aan de Volkskrant. Tijdens een onderzoek is de ontlasting van zestig gezonde katten geanalyseerd en daarin troffen ze verschillende, mogelijk ziekmakende, parasieten en bacteriën aan. Katten kunnen ook vlooien en teken bij zich dragen, die bij jou in bed makkelijk kunnen oversteken. Het is dus goed mogelijk dat je ziek wordt door jouw kat. 

Worst case scenario
Als je denkt dat het allemaal niet erger kan dan hebben we nog een schokkend verhaal voor je. Michelle Barrow sliep ook altijd met haar twee katten, maar na deze gebeurtenis is ze er voorgoed van genezen. Michelle had maanden last van haar onderbuik. Na veel onderzoeken ontdekte een arts – jawel – een bal van kattenhaar in haar buik! Hoe die haarbal daar terecht is gekomen? Waarschijnlijk doordat de kattenharen aan de penis van Michelle’s man bleven zitten en die haren zijn tijdens de seks in haar onderbuik beland. OMG! Hoewel de kans niet groot is dat dit jou gebeurt, weet je nu wel dat dit kán. 

Slaap jij met jouw huisdier in bed? Schrik jij van deze informatie? 

Bron, bron, bron

Must reads 👀