Beauty

9 budget beautyhacks die écht werken

Midden in jouw make-uproutine kom je erachter dat je hier en daar wat producten mist. Tijd (en geld) om die producten te kopen is er niet, dus je moet zelf creatief aan de slag. Je vergeet al twee maanden nagellakremover mee te nemen en die beautyblender koop je in 2019 wel… Om het je nét wat makkelijker te maken hebben wij tien simpele beautyhacks voor je. 

1. Maak je eigen contourkwast
Wil je ook weleens contouren á la Kim K? Dan maak je binnen no time de perfecte contourkwast. Het enige wat je nodig hebt is een ‘fluffy’ kwast (zoals een poeder- of blushkwast) en een schuifspeldje. Schuif het speldje om de onderkant van de haren (de aanzet) zodat de kwast wordt platgedrukt. Jouw contourkwast is good to go!

2. Bescherm je haar tegen zwembadwater
Zeker tijdens een warme zomerdag is het heerlijk om even een verfrissende duik te nemen. Helaas komt ons haar altijd wat slechter het zwembad uit. Het zwembad zit vol chloor en andere chemicaliën die jouw haar beschadigen. Om te voorkomen dat je haar al dat giftige water opneemt maak je het eerst nat met kraanwater. Zo wordt het chloorwater niet opgezogen door jouw haar.

via GIPHY

3. Een foundation dekkend maken
Niets is vervelender dan dat jij net €30 aan een foundation hebt gespend die achteraf totaal niet dekkend blijkt te zijn. Gelukkig is hier een oplossing voor, namelijk poeder. Schraap wat gekleurde gezichtspoeder uit het doosje en meng dit door de foundation. Hierdoor voeg je pigment toe wat de foundation dekkender maakt.

4. Permanente contour
Heb jij ’s ochtends ook nooit zin om een uur bezig te zijn met je make-up, inclusief dat helse contouren? Dan is dit de oplossing voor jou. Breng wat zelfbruiner aan op een kabukikwast en contour je gezicht met zelfbruiner. Deze contour blijft zeker een paar dagen zitten waardoor jij ’s ochtends later uit bed kan. Je moet wel een beetje lef hebben, want als je dit verpest blijf je het een paar zien.
beautyhacks
5. De sok als beautyblender
We hebben al heel wat varianten op de beautyblender voorbij zien komen. De siliconensponge, de beautyblender met een condoom erom (Ja, echt!) en zelfs gekookte eieren. Er wordt van alles geprobeerd om die foundation zo flawless mogelijk aan te brengen. Verassend genoeg werkt een natte sok hartstikke goed. Het is zeker het proberen waard en supermakkelijk te maken.

6. Wc blottingpaper
Begint jouw gezicht nu wel erg te glimmen en zie je eruit alsof je een extreem vette huid hebt? Geen paniek! Hiervoor zijn blottingpapers, maar we snappen dat je deze niet altijd bij de hand hebt. Gelukkig werkt wc-papier ook prima als blottingpaper. Druk het voorzichtig tegen je glimmende foundation aan zodat het vet opgenomen wordt. Ren gewoon even snel naar de wc van de club, dep even en dans daarna weer zorgeloos verder.

via GIPHY

7. Shape met donkere foundation
Is die foundation toch te donker? Gebruik hem dan om je gezicht mee te shapen. Breng het aan na de foundation en blend het mooi in. Gebruik een lipstick- of concealerkwastje om het aan te brengen. Zo heb je toch nog iets aan deze miskoop! Een flesje donkere foundation is uiteindelijk ook goedkoper dan contourproducten, het gaat namelijk superlang mee.

8. Matte topcoat
Als je klaar bent met die glanzende nagels en wel toe bent aan een matte look is deze hack perfect. Door een beetje maïzena toe te voegen aan een glanzende topcoat maak je hem matte. Super simpel en hartstikke snel gefixt.

9. Mascara als eyeliner
Geen stress als je even out off eyeliner bent, ook hier is een oplossing voor. Dip het kwastje van je oude eyeliner (of een normaal eyelinerkwastje) in de mascaratube en je kunt aan de slag. Je hoeft niet bang te zijn dat het gaat irriteren, het zijn namelijk allebei producten die je bij de ogen gebruikt. Het is de ideale oplossing, want zonder eyeliner voel jij je wel heel kaal…

Bron: elitedaily.com, beautygloss.nl, buzzfeed.com | Beeld: iStock

Must reads 👀