Beauty

17 beauty hacks die iedereen moet kennen

Heb je moeite met het maken van de perfecte winged eyeliner? Snap je er niets van waarom sommige mensen dagen kunnen zonder het wassen van hun haren, of ben je al eeuwen op zoek naar dé tip tegen pluizig haar? Kijk niet verder! Wij hebben 17 beauty hacks die je leven een stuk makkelijker (lees: meer tijd over voor Netflix) gaan maken.

1. We kunnen niet vaak genoeg herhalen hoe belangrijk het is dat je elke dag je make-up verwijdert van je gezicht. Ben jij iemand die dit vaak vergeet en geen zin heeft om uit bed te stappen om haar gezicht te reinigen? Bewaar dan voor dagen zoals deze een pakje make-up doekjes naast je bed. Gebruik deze alleen op dagen dat je écht geen zin hebt, zoals na een avondje stappen. Wanneer je namelijk je gezicht niet goed reinigt raken je poriën verstopt, wat zorgt voor een onzuivere huid en rimpels.

2. Is er nog maar weinig over van je manicure? Gebruik dan wat glitter nagellak. Lak wat glitters op de plekken waar je nagellak gechipt of uitgegroeid is en je manicure ziet er weer uit als nieuw!

3. Producten zoals toner, dagcrème en foundation hebben even de tijd nodig om in te trekken. Haast? Pak dan een föhn, zet hem op koel en blaas over je gezicht.

4. Is je winged liner niet helemaal uitgepakt zoals je wilde (like always), maar heb je geen zin om opnieuw te beginnen? Pak een wattenstaafje en smudge de eyeliner tot een smokey eye.

5. Wil jij er ’s ochtends fris uitzien na een nacht Netflixen? Gebruik dan een huidskleur eyeliner voor je waterlijn. Je ogen lijken direct een stuk groter én je lijkt wakker.

6. Is je eyeliner spoorloos verdwenen? Gebruik dan mascara. Haal je mascaraborsteltje uit de tube en gebruik een eyelinerkwast om wat mascara van de borstel te halen. Je hebt nu weer een gel eyeliner.

7. Je donkere uitgroei verbergen doe je heel eenvoudig door wat droogshampoo te gebruiken bij je uitgroei. De lichte kleur van de droogshampoo verbergt de uitgroei zodat jij rustig kan wachten tot je bezoekje aan de kapper.

8. Geen droogshampoo in de buurt? Draag dan je scheiding eens anders. Draag jij altijd een middenscheiding? Kies dan nu voor een rommelige zijscheiding en niemand ziet iets van je uitgroei.

9. Highlighten was nog nooit zo makkelijk met de volgende tip. Pak een concealer twee tinten lichter dan je foundation en teken een ‘3’ op je gezicht. Begin net onder je wenbrauw, naar je jukbeenderen en tot slot net boven je kaak. Blend alles met een beautyblender en done!

10. Voor vet haar dat nog even moet wachten tot een wasbeurt (bedankt wasschema’s) is er talkpoeder. De talk zorgt dat de olie wordt opgezogen en je haar niet langer vet is. Talk geeft een witte waas, gebruik het daarom voordat je naar bed gaat en wordt wakker met prachtige lokken.

11. Loopt jouw voorhoofd hard te shinen, maar heb je geen poeder bij je? Gebruik dan een zakdoekje of tissue en dep over je gezicht. Dit neemt alle olie op en laat je make-up er weer fris uitzien.

12. Heb je de moed gevonden om je haar te wassen, maar heb je geen zin om het uren te föhnen? Draai je haar dan in een lage, losse knot en zet dit vast met een clip. Wanneer het droog is heb je prachtige krullen zonder dat je er iets voor hebt hoeven doen.

13. Snel krullen maken kun je ook doen door je haar ’s nachts te dragen in een rommelige vlecht. Tip: Kies bij dun haar voor een losse vlecht zodat je krullen er natuurlijker uitzien.

14. Is je reiniger voor je make-up kwasten op? Don’t worry, gebruik gewoon je eigen reiniger. Let op: kies wel voor een milde reiniger.

15. De perfecte eyeliner creëer je door een stipje te zetten naast je oog waar je eyeliner moet eindigen. Maak de stipjes symmetrisch bij beide ogen en trek dan een lijn naar je oog. Super makkelijk!

16. Je make-up is on fleek, maar wanneer je buiten komt ben je net Casper het Spookje. Dit voorkom je door je make-up te testen met de zaklamp functie op je telefoon.

17. Sommige handdoeken kunnen het vocht uit je haar zuigen waardoor het droog en pluizig wordt. Gebruik liever een shirt om te zorgen dat jouw haar pluisvrij blijft.