Lifestyle

Dit moet je weten als je een relatie hebt met een oudere jongen

Het kan voorkomen dat jij verliefd wordt op een jongen die vijf of tien jaar ouder is dan jij. Jullie kunnen bij elkaar passen, maar houd wel in je achterhoofd dat hij meer levenservaring heeft dan jij. Dit kan zowel in jouw voordeel als nadeel werken. Het allerbelangrijkste is: luister naar je eigen gevoel en doe niets waar je nog niet klaar voor bent.

1. Laat je niet dwingen tot het doen van iets dat je niet wilt
Puberjongens hebben over het algemeen minder seksuele ervaring dan een mannen van twintig of dertig jaar. Ben jij bijvoorbeeld zestien, zeventien of achttien jaar en heb jij een relatie met een man die bijvoorbeeld vijf of tien jaar ouder is dan jij, laat je dan niet dwingen tot het doen van seksuele handelingen als je dit zelf niet wilt. Doe het niet omdat je hem wilt pleasen en doe het pas als jij er ook klaar voor bent.

2. Illegaal
Na je achttiende ben je niet minderjarig meer. Ben je onder de achttien en heb jij een seksuele relatie met een oudere man, kijk dan uit! Hoe jonger je bent, hoe meer je moet oppassen, want in de meeste situaties is het strafbaar. Hoe weet je zeker dat zijn intenties goed zijn? Het zou natuurlijk kunnen dat deze man kickt op seks met jongere meiden… Bescherm jezelf hiertegen. Wil je hier meer over weten, kijk dan op deze site

3. Gelijkwaardig
Behandelt hij jou als een kind? Zegt hij dat jouw ideeën, gedachtes en hobby’s kinderachtig zijn? Dan is jullie relatie niet gelijkwaardig. Het kan dat jullie niet dezelfde interesses delen, maar hij hoeft jou niet op te voeden. Het is namelijk de taak van jouw ouders om jou op te voeden. Het is de bedoeling dat jij binnen een relatie jezelf kunt zijn. Kun je dit niet omdat hij je bekritiseert en niet als een gelijkwaardige behandelt, dan is het waarschijnlijk tijd om bij hem weg te gaan…

4. Waarom tienermeiden?
Ben jij onder de achttien en heb je een relatie met een oudere man van dertig, veertig of zelfs vijftig, vraag jezelf dan af waarom hij überhaupt geïnteresseerd is in jonge meiden. Waarom kiest hij geen partner van zijn ongeveer zijn eigen leeftijd? Jonge meiden zijn kwetsbaar en oudere mannen kunnen hier misbruik van maken. Kijk dus ontzettend uit met oudere mannen!

5. Boven achttien
Ben jij boven de achttien? Zo ja, dan ben je volwassen en zelf verantwoordelijk voor de keuzes die jij maakt. Ben je net onder de twintig en heb je een relatie van een man die bijvoorbeeld al jaren werkt? Bedenk dan wel dat dit consequenties kan hebben voor jouw carrière. Misschien wil jij studeren, reizen of bijbaantjes doen voordat je gaat beginnen aan een echte baan, maar ziet hij liever dat je bij hem in huis komt wonen? Zorg dat hij jouw dromen nooit tegenhoudt! Als hij echt van jou houdt geeft hij je ruimte om eigen dingen te doen.

Zou jij een relatie willen met een jongen of man die ouder is dan jij?

Bron: Gurl.com
Beeld: Thinkstock