Lifestyle

Is Tinder dé manier om te daten?

Zit jij al op Tinder? Deze dating-app is dé hype van dit moment. Het is heel simpel: je krijgt een foto van een jongen (of meisje) en je beoordeelt of je geïnteresseerd in hem bent. Is hij ook in jou geïnteresseerd? Dan zijn jullie een match! Nu kunnen jullie gaan chatten en misschien wel een date regelen. Nee, online daten is niet langer een taboe. Daten was nog nooit zo makkelijk! 

'Huh, een dating-app, is dat niet voor oudere mensen?', dat is de eerste reactie van veel mensen. Maar Tinder is niet voor oude mensen, veel jonge mensen doen er juist aan mee. Als je vrijgezel bent kom je er bijna niet meer onderuit. Jep, Tinder is hot. Er zijn al verschillende Facebookpagina's zoals Guitige Tinderberichten, Mooiste Tinder mannen en Mooiste Tinder meisjes. Tinderen is nog net niet opgenomen in de Dikke van Dale. 


Bron

Voor de meiden die zich nog niet aan Tinder hebben gewaagd, het werkt heel simpel. Je downloadt de app voor Android of iOS, logt in via Facebook (no worries, je Facebookvrienden kunnen dit niet zien) en tadaaa! Het vleeskeuren kan beginnen. Je gegevens zijn gekoppeld aan je Facebookpagina, daarom is het niet mogelijk om te liegen over je naam, leeftijd en interesses, mits je een nep Facebook-account aanmaakt. Er komen foto's van jongens voorbij die bij jou in de buurt wonen (het maximale aantal kilometers kun je zelf instellen). Op basis van foto's en gedeelde interesses (gemeenschappelijke vind-ik-leuks) kun je aanvinken of je in iemand geïnteresseerd bent of niet. Als jullie allebei op het groene hartje hebben geklikt, dan kan het chatten beginnen. En misschien vloeit er wel een real life date uit voort… 

Een dat scoren is dus redelijk makkelijk. Hoe makkelijk het precies is, dat wilden drie studenten weleens testen. De studenten waren benieuwd hoeveel mannen zouden opdagen voor een date om een meisje te ontmoeten, puur op basis van foto's. Ze maakten een nep Facebook-account aan en gaven zoveel mogelijk mannen een groen hartje. Meer dan 250 mannen wilden deze meid weleens ontmoeten. De studenten stuurden de matches het bericht dat het fictieve meisje die avond in de stad was. Maar liefst 70 mannen kwamen opdagen voor de date. 


Ook op Tinder: een Harry Styles look-a-like ;-). Bron

Op de redactie we de app ook al uitgeprobeerd en we geven het toe: het werkt verslavend. Het krijgen van een match geeft je een kick (nog meer!) en het is best grappig om met een wildvreemde te kletsen. De voordelen? De kans op een blauwtje is aanzienlijk minder, omdat je al hebt aangegeven dat je enigszins geïnteresseerd in elkaar bent. Het is minder eng om iemand aan te spreken, wij hebben gemerkt dat een grapje als openingszin goed werkt. Maar er zijn ook nadelen. Je beoordeelt iemand op basis van zijn uiterlijk en sommige mensen verbergen het niet dat ze maar op één ding uit zijn. 

Hoe populair Tinder precies is? Inmiddels hebben 3 op de 100 mensen in Nederland de app gedownload, en dit aantal groeit nog met de dag. In het buitenland is Tinder ook erg succesvol. Wereldwijd zitten de gebruikers gemiddeld een uur per dag op de app en het aantal matches tussen personen is elke dag meer dan 15 miljoen. 

Maar of je ook de liefde van je leven via Tinder zou kunnen ontmoeten? Wie weet… 


Bron

Zit jij al op Tinder? Wat vind jij ervan? Heb jij al een date gescoord? 

Bron: volkskrant, nos