Real life

Girls issues: Mijn ouders vinden me te jong voor een vriendje

Trouble in paradise? Girlscene helpt! Heb jij een probleem en weet je niet hoe je het moet oplossen? Vertel je situatie aan Girlscene en wij proberen je te helpen. Ruzie met je beste vriendin? Kledingcrisis? Boytrouble?! Wij helpen! Vandaag helpen we een meisje dat sinds kort een vriendje heeft. Helaas mag ze van haar ouders geen vriendje voor haar achttiende. Moet ze het haar ouders vertellen? Of moet ze het uitmaken met haar vriendje?


Bron beeld

Hey Girlscene,

Ik ben 14 en ik heb nu een paar dagen met een super leuke jongen verkering. Mijn probleem is dat ik geen vriendje van mijn ouders mag. Ze vinden me te jong. Ze zeggen dat ik maar moet wachten tot ik minstens 18 ben.

Ik vind de jongen echt heel leuk en ben al heel lang verliefd op hem, dus ik wil heel graag dat mijn ouders het weten, zodat ik hem ook thuis kan uitnodigen. Ik wil natuurlijk ook naar zijn huis, zonder steeds smoesjes te verzinnen over waar ik heen ga. Het enige wat ik kan bedenken als oplossing is om het te vertellen, of het uit te maken.

Dat laatste wil ik niet, maar ik ben bang dat mijn ouders heel boos worden als ze er dan toch achterkomen, maar als ik het ze vertel worden ze ook boos. Ik vind het heel lullig voor mijn vriendje, want het is niet leuk om te weten dat je niet geaccepteerd wordt door de ouders van je vriendin.

Mijn broer zit bij mij op school, dus ik kan niet in de gang zijn hand vast houden of hem kussen zonder steeds op te moeten letten of ik mijn broer zie. Hij is het namelijk helemaal met mijn ouders eens. Ik heb twee goede vrienden, waar ik elke pauze met een paar andere mensen bij sta. Mijn broer zag dit een keer en vertelde het tegen mijn ouders. Ze hoorden me toen helemaal uit en zeiden toen tegen me dat ik maar niet meer zo veel met ze om moest gaan.

Ik ben dus bang wat ze nu wel niet zouden zeggen als ik vertel dat ik een vriendje heb. Ik zit hier heel erg mee, dus ik hoop dat jullie me willen helpen.

Liefs, Mij.


Bron beeld

Lieve Mij,

Wat bevind jij je in een vervelende situatie zeg! We snappen heel goed dat jij geen zin hebt om nog vier jaar te wachten voordat jij eindelijk eens aan een vriendje kunt beginnen. Zeker niet als jij op dit moment al een heel leuk vriendje hebt dat je absoluut niet kwijt wilt raken.

Maar we snappen jou ouders ook wel een beetje. Ze willen vast het beste voor hun dochter en zijn bang dat een vriendje zorgt voor afleiding van schoolwerk en uiteindelijk… verdriet. Want laten we eerlijk zijn, de meeste middelbare school liefdes eindigen niet in een bruiloft en eeuwige liefde.

Dat betekent echter niet dat de vriendjes die je op de middelbare school hebt niet belangrijk zijn. Je leert er juist heel veel van en het kan super leuk zijn om een vriendje te hebben. Dat ervaar jij op dit moment natuurlijk ook al… Totdat je weer denkt aan je ouders, die er echt niet achter mogen komen.

Gelukkig besef je zelf ook al dat het niet verstandig is om dit voor je ouders verborgen te houden. Niemand wordt hier op den duur gelukkiger van. Jij maakt je continu zorgen over je ouders (en kan dus niet echt van de fijne momenten genieten) en als je ouders er later zelf achter komen.. Ohhh boy, maak je borst dan maar nat.


Bron beeld

Ons voorstel? Vertel je vriend eerlijk dat je ouders eigenlijk niet willen dat je een vriendje hebt (als je dat nog niet gedaan hebt). Vertel je vriendje tegelijkertijd dat het niet zo is dat ze hém afkeuren, maar het hele idee van een vriendje. Begrijpt hij dat en vindt hij je nog steeds leuk? Dan is ‘ie echt leuk. Doet hij moeilijk? Dan is hij jouw liefde niet waard.

Vraag je ouders waarom ze er zo op tegen zijn dat jij een vriendje hebt. Probeer te achterhalen waar ze bang voor zijn.. Zijn ze bang dat je onveilige seks hebt en straks tienermoeder wordt. Zijn ze bang voor het verdriet dat hij je misschien aan gaat doen? Zijn ze bang dat het afleidt van je schoolwerk? Zodra jij weet wat het probleem van je ouders is, kun je je ouders van het tegendeel proberen te overtuigen.

Vertel je ouders dat je een hele leuke jongen ontmoet hebt en dat je weet dat hij jou ook leuk vindt, maar dat je verder niets durft te doen, omdat je je ouders niet wilt teleurstellen, maar tegelijkertijd vind jij het heel jammer dat je niets met de jongen kunt doen.

We zeggen niet dat je ouders spontaan van gedachte veranderen, maar misschien helpt het als je de jongen aan je ouders voorstelt en je je ouders belooft dat je niet meteen met hem het bed induikt. Misschien kan een tante, een oma of een goede vriendin van je ouders misschien ook nog een goed woordje voor je doen.

Het is heel belangrijk dat je ouders inzien dat je vriendje een hele lieve en normale jongen is en dat de wereld niet ineens instort als je een vriendje hebt.

Heel veel succes!

Liefs,
Girlscene