Real life

Girls issues: Ik ben bang dat ik iets geks zeg

Trouble in paradise? Girlscene helpt! Heb jij een probleem en weet je niet hoe je het moet oplossen? Vertel je situatie aan Girlscene en wij proberen je te helpen. Ruzie met je beste vriendin? Kledingcrisis? Boytrouble?! Wij helpen! Vandaag helpen we A, ze kan goed praten met jongens, maar zodra de jongen in kwestie een ‘love interest’ wordt, slaat ze volledig dicht!


Bron beeld

Lieve Girlscene,

Ik ben een meisje van 15, bijna 16, zit in vwo 3 en ik heb een beetje een probleem. Ik kan vrij goed praten met jongens zolang ik ze zie als vrienden, het gaat alleen mis zodra ik een jongen zie die ik toch wel aantrekkelijk vind. Ik klap volledig dicht, word verlegen en ratel over de meest onzinnige dingen.

Laatst ging ik naar een evenement in de buurt waar een snoepkraam stond. In de snoepkraam stond een hele leuke jongen die echt helemaal mijn type is. Ik wilde erg graag op hem afstappen maar dat lukt me dan gewoon niet. Ik weet dan gewoon niet waar ik over moet beginnen te praten zonder dat hij echt zo iets heeft van “wat doet zij nou weer”.

Een klein deel van het probleem komt denk ik ook omdat ik alleen maar jongens aantrekkelijk vind die echt een stuk ouder zijn dan ik. Als ik op zo’n jongen af wil stappen denk ik toch elke keer dat hij mij echt kinderachtig vindt. Kunnen jullie mij alsjeblieft helpen want ik zit hier echt mee..

Groetjes A, xx


Bron beeld

Lieve A,

Laten we beginnen met je te vertellen dat je absoluut niet de enige bent met dit probleem. Zoveel meiden van jouw leeftijd zijn verlegen in de buurt van jongens die ze leuk vinden. En niet alleen meiden van 15, 16 hebben er last van, ook oudere meiden zijn vaak nog verlegen en zijn bang iets verkeerd te zeggen. De één heeft er iets meer last van dan de ander en het zal slijten naarmate je je vaker over je verlegenheid heen hebt gezet. Het wordt steeds een beetje minder lastig.

Het feit dat jij je vooral aangetrokken voelt tot oudere jongens is ook niet vreemd. Jongens van je eigen leeftijd zijn vaak nog iets jonger in hun doen en laten dan jij. Toen wij op de redactie jouw leeftijd hadden, vonden we jongens van een paar jaar ouder ook een stuk interessanter. Over een paar jaar is dat verschil in emotionele leeftijd waarschijnlijk weer een stuk minder groot.

Goed, nu weet je dus dat het helemaal niet zo vreemd is om super zenuwachtig te zijn in de buurt van leuke jongens. Dit is niet direct een oplossing voor het probleem, maar het stelt je misschien wel wat gerust. En als je gerustgesteld bent, ben je de volgende keer misschien ook iets relaxter als je een leuke jongen ziet.. Dan denk ik je ‘Ohhhh, dit heeft iedereen, rustig blijven.. Ik kan dit….’

Ok, waarschijnlijk denk je dit niet meteen de eerste keer als je een leuke jongen ziet. Waarschijnlijk voel je kriebels in je buik, gaan je handen trillen en ben je bang dat je zoveel gaat praten dat je vast wel iets ‘awkwards’ gaat zeggen.

Maar dat maakt niet uit.. Echt niet. Waarschijnlijk maak je die dingen in je hoofd veel groter dan ze zijn. De jongen in kwestie ziet waarschijnlijk een leuk meisje die wat grappigs zegt (en denkt ‘Ahhh wat een schatje’) en jij denkt dan misschien ‘OMG wat heb ik nu weer gezegd’. Van die laatste gedachte moet je zo snel mogelijk afkomen.

En onthoud, iedere keer als jij je over je eigen onzekerheid heen zet, wordt het makkelijker voor de volgende keer.. You can do it!

Liefs,
Girlscene