Real life

Girls issues: Ik ben blijven zitten en ben bang mijn vriendinnen te verliezen

Trouble in paradise? Girlscene helpt! Heb jij een probleem en weet je niet hoe je het moet oplossen? Vertel je situatie aan Girlscene en wij proberen je te helpen. Ruzie met je beste vriendin? Kledingcrisis? Boytrouble?! Wij helpen! Vandaag een meisje dat is blijven zitten. Al haar vriendinnen hebben dit jaar examen gedaan en ze is bang dat ze haar vriendinnen dan niet meer zal zien.


Bron beeld

Hee Girlscene,

Ik heb een vraag. Bijna al mijn vriendinnen doen dit jaar examen en ik ben zelf blijven zitten, ik heb wel een paar vriendinnen in mijn jaar, sommigen die ook dit probleem hebben, maar ik ben zo bang dat de vriendschap van de vrienden die wel examen doen verwateren.

Hebben jullie hiervoor tips? Ik dacht zelf al wel aan een groepswhatsapp ofzo en dan met meer vrienden afspreken.

Liefs,
N.


Bron beeld

Lieve N.

We begrijpen je probleem helemaal! Alsof het nog niet erg genoeg is dat je een jaar langer op school zit, loop je ook ineens niet meer gelijk met je vriendinnen. Pfffftt! Gelukkig hoeft het feit dat jouw vriendinnen volgend jaar niet meer op school zitten, niet te betekenen dat jullie elkaar volgend jaar nooit meer zullen zien.

Natuurlijk zullen er dingen veranderen, jullie zullen elkaar waarschijnlijk niet meer vijf keer in de week zien. Maar als jij niet was blijven zitten, had jij je vriendinnen volgend jaar ook niet meer vijf dagen per week gezien.

Gelukkig heb je wel een paar vriendinnen gemaakt in jouw jaar, dus zit je in de pauzes niet alleen. Toch wil je natuurlijk contact onderhouden met je vriendinnen die dit jaar al klaar zijn met school en dat kan natuurlijk ook prima, mits er van beide kanten aan de vriendschap gewerkt wordt.

Whatsapp / Facebook
Een Groepswhatsapp is een heel goed idee. Hierin kunnen jullie elkaar fijn op de hoogte houden van jullie belevenissen en een afspraak maken gaat hier (zoals je waarschijnlijk wel weet) ook heel fijn mee. Maar heb je ook wel eens gedacht aan een Facebookgroep? Een Facebookgroep kun je onzichtbaar maken, zodat alleen jij en je vriendinnen kunnen zien wat er geschreven wordt. Facebookgroepen zijn wat overzichtelijker dan Groepswhatsappjes, die nogal eens hectisch kunnen zijn.


Bron beeld

Date Night
Spreek één dag af waarop jullie standaard afspreken. Bijvoorbeeld, iedere eerste zaterdag van de maand spreken jullie af, wat er ook gebeurt. Natuurlijk zien jullie elkaar niet alleen die eerste zaterdag van de maand, maar die eerste zaterdag van de maand staat sowieso vast, daar komt niemand onderuit.

Zitten jullie liever niet aan één bepaalde datum vast, zorg dan dat jullie tijdens Date Night altijd je agenda bij je hebt, zodat je alvast een afspraak kunt maken voor de volgende keer.

Sporten
Blijven je vriendinnen in de buurt wonen? Waarom gaan jullie niet samen sporten. Dat kan iedere dinsdagavond baantjes trekken in het zwembad zijn, een paar keer per week hardlopen, of wat dacht je van een sportschoolabonnement. Twee vliegen in één klap, en je onderhoudt je vriendschappen en je werkt aan je lichaam

Kaartjes
Gaan je vriendinnen op kamers? Een leuk idee om te laten zien dat je aan ze denkt, is om ze af en toe een kaartje te sturen. We weten, er zijn veel makkelijkere, snellere en goedkopere manieren om contact te onderhouden, maar ouderwets kaartjes sturen is zoooo veel leuker!

We hopen dat je iets aan onze tips hebt, onthoud wel, het is niet gek dat jullie vriendschap verandert. Dat kun je bijna niet tegenhouden. Accepteer dat het zal veranderen, maar blijf er wel aan werken.

Liefs,
Girlscene