Real life

Girls issues: Ik ben onzeker & verlegen

Trouble in paradise? Girlscene helpt! Heb jij een probleem en weet je niet hoe je het moet oplossen? Vertel je situatie aan Girlscene en wij proberen je te helpen. Ruzie met je beste vriendin? Kledingcrisis? Boytrouble?! Wij helpen! Vandaag helpen we een meisje van 17 dat erg onzeker is over zichzelf en daardoor ook verlegen is.


Bron beeld

Hey Girlscene ,

Ik ben een meisje van 17 jaar en ben heel onzeker over mezelf . Ik ben helaas niet mager, heb geen grote borsten, en heb niet het mooiste gezicht vind ik. Ik kleed me wel altijd naar de laatste modetrends en draag wel een beetje make up en zorg wel dat mijn haar er altijd goed uitziet!

Maar toch voel me heel onzeker als ik tegen jongens moet beginnen te praten. Ik weet nooit wat ik moet zeggen en als ik de moed heb verzameld om iets te zeggen begin ik wat te stotteren.. Zelfs van vrienden van mij die ik jaren geleden heb gezien word ik verlegen. Ik durf amper iets te zeggen. Dat vind ik zo irritant!

En ik ga af en toe wel eens uit met mijn vriendinnen; maar ik moet zelf eerst wat drank binnen hebben voor ik me op mijn gemak voel op de dansvloer. Ik weet echt niet meer wat ik moet doen.. want door al die dingen ben ik al meer dan twee jaar single en wil dat wel eens veranderen.

Dus kunnen jullie mij helpen alsjeblieft?

Veel kusjes van mij


Bron beeld

Lieve mij,

Wat vervelend dat je zo verlegen bent, maar weet je, heel veel meiden van jouw leeftijd zijn erg onzeker over zichzelf en daardoor wat verlegen. Dus je ervoor schamen is in ieder geval al helemaal niet nodig. Ook al ben je niet de enige met het probleem, het is natuurlijk wel fijn als je wat minder last hebt van je verlegenheid.

Allereerst is het belangrijk dat jij wat minder onzeker wordt over jezelf. Dat is namelijk helemaal nergens voor nodig. Zoals je zelf zegt, je zorgt goed voor jezelf en je lichaam en je kleedt je goed. Nu is het natuurlijk ook weer niet zo dat jij wel een reden hebt om onzeker te zijn als je dat niet zou doen, maar als jij je goed voelt over wat je draagt en hoe je eruitziet, straal je dat ook uit.

Het laatste geldt helaas ook niet helemaal voor jou. Je schrijft dat je jezelf niet de slankste vindt en dat je ook niet erg tevreden met je hoofd bent. Het beste is om je lijf en je gezicht gewoon te accepteren, hoe moeilijk dat misschien ook is. Maar we zijn ervan overtuigd dat – ondanks dat we geen foto van je gezien hebben – niets hebt om je voor te schamen.

Als jij je zeker voelt over jezelf, als jij lekker in je vel zit, een positieve houding hebt, dan straal je dat uit en DAT maakt mensen heel erg mooi.


Bron beeld

Probeer minder te piekeren over de punten waar jij niet zo tevreden over bent en probeer je te focussen op de punten waar jij juist wel tevreden over bent. Maak een lijstje van de dingen waar je blij mee bent, als je ergens ook maar een klein beetje blij bent met iets, schrijf je het meteen op. Niet twijfelen of je ergens wel tevreden mee bent, je BENT er tevreden mee. Afgesproken? Schrijf niet alleen de dingen op waar je blij mee bent qua uiterlijk, maar schrijf ook over jouw positieve karaktereigenschappen.

Praten met jongens blijft altijd spannend. Zelfs als je – net als wij – 23 bent en toch al wat spannende dingen in je leven gedaan hebt, is praten met (leuke) jongens spannend. Probeer te relaxen (moeilijk, we weten het), probeer niet te letten op hoe ontiegelijk leuk die jongen is, doe net alsof je praat met je beste vriendin. We weten dat je de perfecte eerste indruk wil maken, maar perfectie bestaat niet en als je gewoon jezelf blijft, ben je het allerleukst.

En één of twee wijntjes drinken om wat relaxter te zijn is helemaal niet zo raar. Zolang je het daar maar bij houdt en niet ieder weekend straalbezopen bent in de hoop wat losser te worden.

Liefs,
Girlscene