Lifestyle

Monday blues? 10 redenen waarom maandag de leukste dag van de week is

maandag-beste-dag

Thank God It's Monday! Right? Voor velen is dit echter niet het geval, met maandag voor hen de meest gehate dag van de week. Want wie heeft er nu zin om weer aan de slag te gaan, na zo’n leuk weekend? Gelukkig voor jullie hebben we hier een aantal redenen gevonden waarom je stiekem dol zou moeten zijn op maandag. Monday lovers, here we go!

De leukste dag van de week

Het einde van het weekend, het begin van een werkweek – maandag heeft maar al te vaak een slechte reputatie! Terwijl velen deze dag meteen koppelen aan een dag vol verplichtingen, heeft maandag ook zijn charmes. Want wat is er fijner dan een nieuw en stralend begin? Om deze week te beginnen met wat meer positiviteit, hebben we hier tien redenen op een rijtje gezet waarom maandag eigenlijk de leukste dag van de week is.

1. Een frisse start

Ben jij al dagen van plan om te beginnen met afvallen, te stoppen met nagelbijten, of eindelijk te beginnen aan die ellenlange to-do list? Today, Monday, is the day! Elke maandag is namelijk een nieuwe kans om opnieuw te beginnen. Dus, heb je al een aantal plannen of doelen die je vorige week niet hebt gehaald? Geen probleem, maandag geeft je een nieuwe kans om fris te beginnen.

2. Uitgerust beginnen

Een ander voordeel aan de maandag, is dat je helemaal uitgerust kunt beginnen! Wanneer ben je nu meer uitgerust dan na een lekker lang weekend? Door lekker je rust te pakken in het weekend, ben je op maandag helemaal klaar voor een nieuwe week, en de daarbij horende nieuwe kansen. Kom dus maar op, maandag!

3. Nieuwe productiviteit

Het nieuwe begin van de week, neemt dus ook nieuwe kansen met zich mee. Dit betekent dat maandag vaak een extra productieve dag is, waarin je allemaal oude projecten kunt afmaken en nieuwe projecten kunt beginnen. Hierdoor geeft deze dag je dan ook een sterk gevoel van voldoening, en is het een echte toonzetter voor de rest van de week!

4. Vriendinnen update

Vaak ben je in het weekend druk bezig met leuke activiteiten, of lekker uitrusten – hierdoor zie je waarschijnlijk niet je vriendinnen van school of je collega’s van werk. Maandag is dan de eerste dag dat je ze allemaal weer ziet, waardoor je pas op maandag al je avonturen van het weekend weer kunt delen met ze. Of het nu gaat om jouw laatste date of die nieuwe Netflix-serie, It’s time to catch up!

5. Weekend herinneringen

Ook maakt maandag voor het perfecte moment om zelf terug te kijken op je herinneringen van vorige week en het weekend. Eindelijk kun je terugkijken op de onvergetelijke en dankbare momenten! Doordat het weekend pas net afgelopen is, zijn de herinneringen nog vers. Geniet daarom lekker na van die leuke momenten!

6. Nieuwe week, nieuwe outfits

Breek de week, en wat is daar een betere manier voor dan met een nieuwe outfit? Gebruik het weekend dan ook goed door je tijd te besteden met het nadenken over welke outfits je deze week weer eens aan gaat doen. Na dat lange weekend in je comfy pyjama, is maandag dé dag om weer eens te schitteren op school of werk alsof het een modeshow is!

7. Nieuwe afleveringen van je favo series

Daarnaast is de maandagavond vaak gevuld met nieuwe afleveringen van je favoriete tv-shows! Al is het weekend voorbij, zijn er dus nog steeds leuke voordelen van de nieuwe werkweek. Lekker op de bank met je lievelingssnacks is de perfecte manier om te ontspannen na je productieve maandag!

8. Winkelmedewerkers opgelet!

Deze reden is speciaal voor alle winkelmedewerkers – want jullie hebben geluk! Op maandag gaan de meeste winkels namelijk later open, waardoor je een lekkere vrije ochtend hebt voor jezelf. Wat is een beter begin van de week, dan lekker uitslapen tot laat?

9. Iedereen zit in hetzelfde schuitje

Opstartproblemen op de maandag zijn doodnormaal! Iedereen heeft er stiekem last van, dus ook jouw baas of docent. De eerste twintig minuten van de les, of van die belangrijke meeting, vliegen dan ook vaak voorbij doordat zij zelf ook nog moeten opstarten en alles klaar moeten leggen. Genoeg tijd om zelf ook op te starten, dus!

10. Vooruitzicht op het weekend

Op maandag kun jij je ook weer verheugen op het weekend dat eraan komt – want wees eerlijk, na maandag komt de rest van de week en dan is het zo weer weekend! Nog maar vier nachtjes slapen en dan is het weekend weer aangebroken, twee dagen vol vrijheid. Aftellen dus!

Zoals je merkt, zijn er genoeg reden waarom je helemaal niet sip hoeft te beginnen aan de nieuwe week. Er zijn ontzettend veel redenen waarom maandag eigenlijk best leuk is! Probeer daarom iets moois te maken van deze maandag, en wie weet, misschien wordt maandag dan ook jouw favoriete dag van de week…

Op zoek naar een handige bezigheid voor deze nieuwe week? Klagen over je werk met je collega’s is volgens de wetenschap goed voor je!

Beeld: Gossip Girl