Travel

Zonvakantie in oktober? Deze bestemmingen zijn daar perfect voor

zonvakantie-in-oktober

We kunnen er niet meer omheen: de herfst is nu écht begonnen. Ben jij nog wel toe aan een zonvakantie deze oktober? Dan zijn deze bestemmingen daar perfect voor!

Zonvakantie in oktober

Een zonvakantie in oktober is helaas makkelijker gezegd dan gedaan. Je zou denken dat er ergens ter wereld nog wel een zonnig plekje is, maar oktober is een lastige maand. In zo’n beetje heel Europa is het najaar toch wel echt begonnen. Daarnaast heb je in de Cariben een grote kans dat je in een storm terechtkomt en in Azië is het regenseizoen nog volop aan de gang. Gelukkig zijn er echt wel een aantal bestemmingen die je kan opzoeken voor een zonvakantie in oktober!

Kos, Griekenland

Hou je niet zo van vliegen? Dan is Kos de beste optie voor je als je een zonvakantie wilt in oktober. Dit is namelijk de dichtstbijzijnde bestemming in het lijstje met een vluchttijd van 3,5 uur. Mocht je deze zomer niet naar Griekenland zijn geweest, vind je het najaar misschien wel het perfecte moment. De nazomer duurt hier namelijk altijd lekker lang, waardoor je in oktober nog kan genieten van temperaturen rond de 25 graden. Heerlie!

De Canarische eilanden, Spanje

Niet heel veel verder dan Kos, heb je natuurlijk ook nog de Canarische eilanden van Spanje. De vlucht hier naartoe duurt gemiddeld zo’n vier uur en dit is een onwijs populaire bestemming voor vakantiegangers in oktober. De temperaturen liggen er in deze tijd van het jaar nog lekker hoog, met gemiddeld zo’n 24 graden. Is dit nog niet hoog genoeg? Dan kun je er specifiek voor kiezen om naar Fuerteventura te gaan. Hier is het namelijk gemiddeld zo’n 26 graden per dag in oktober! Daarnaast is het zeewater ook nog lekker warm; dit ligt rond de 25 graden. Ook zeker niet verkeerd.

Egypte

Voor wie écht op zoek is naar de zon, is Egypte altijd de perfecte bestemming. Zelfs in de winter liggen de temperaturen nog tussen de 21 en 30 graden, dus voor een zonvakantie in oktober kun je hier ook wel terecht. Nu liggen de temperaturen namelijk nog rond de 28 graden! Daarnaast valt er natuurlijk ook vrij weinig regen en is de kans dus klein dat je met slecht weer binnen komt te zitten. Daarnaast is het “maar” 4,5 uur vliegen, wat ook nog prima te doen is. Heb jij je vlucht al geboekt?

Kaapverdië

Ben je niet alleen op zoek naar de zon, maar ook naar een prachtige, groene omgeving? Dan is Kaapverdië the place to be voor jou. Je moet er wel rekening mee houden dat het kan zijn dat er in oktober een buitje valt, maar dit is goed voor de omgeving. Hierdoor blijft het land groen en kun je genieten van de prachtige omgeving. Gelukkig liggen de temperaturen in oktober gemiddeld rond de 28 graden per dag, wat dat kleine regenbuitje ook wel weer goedmaakt. Het is zes uur vliegen naar Kaapverdië en de bestemming is de reis helemaal waard!

Cyprus

Alleen de naam klinkt al lekker exotisch: Cyrpus. In oktober is het hier iedere dag tussen de 24 en 27 graden, wat natuurlijk het perfecte weer is voor een stranddagje. Hou er alleen wel rekening mee dat er in oktober in Cyprus zo’n drie tot acht dagen regen kan vallen. Als je pech hebt, tref je dus een buitje wanneer je er bent. Gelukkig valt het over het algemeen mee en is ook Cyprus perfect voor een zonvakantie in oktober! Na een vlucht van zeven uur kun je genieten van heerlijke cocktails aan het strand.