Love

Aan het online daten? Zo weet je of iemand je leuk vindt

zo-weet-je-of-iemand-je-leuk-vindt-online-daten

We herkennen het allemaal. Je hebt een nieuwe crush, bevindt je regelmatig in dromenland en wordt weer wakker geschud naar de realiteit door die éne vraag: vindt deze persoon mij ook leuk? Online daten maakt het antwoord vinden op deze vraag nog een stapje lastiger. Alsof de liefde nog niet ingewikkeld genoeg was... Maar met deze 7 online aanwijzingen kom jij er achter of iemand net zo verliefd is als jij!

Met deze 7 aanwijzingen weet je of die persoon net zo verliefd is als jij

Talloze films en boeken hebben geprobeerd ons te inspireren, maar het blijft nog steeds een aardige klus om er achter te komen of iemand jou ook leuk vindt. En terwijl deze vraag al moeilijk genoeg is, is het nog lastiger om te herkennen of iemand je leuk vindt als je vooral online contact hebt. Je hebt namelijk geen lichaamstaal, gezichtsuitdrukkingen of stemtoon die het antwoord voor je kunnen verklappen. Daarnaast zijn in de wereld van vandaag datingapps, zoals Tinder of Bumble, niet meer te ontbreken in onze dating lives. Maar wees gerust, deze drs. love hebben hét advies voor jou. Met deze zeven tekens weet jij namelijk of iemand je online leuk vindt.

1. Je krijgt snel een reactie

“If they wanted to, they would”. Als je crush net zo geïnteresseerd is in jou als dat jij bent, zal je dat snel opmerken. Als de ander snel reageert, doet deze persoon de moeite om deel uit te maken van je leven en willen jullie het liefst de hele dag doorpraten. Onthoud dat als iemand echt interesse in je heeft, ze je niet laten wachten.

2. De berichtjes blijven binnen stromen

Druk of niet, iemand die jou leuk vindt, doet zijn best om zo snel en zo veel mogelijk op je te reageren. Droge, korte gesprekken zijn vaak een slecht teken. Wanneer we iemand leuk vinden en online met deze persoon praten, willen we het liefst zo veel mogelijk met deze persoon delen. Zo deel je graag de kleinste dingetjes die je hebt meegemaakt of de dingen die je nog gaat doen op een dag.

Als het enthousiasme van je beeldschermpje af spat is dat 100% een green flag. Ook vragen zoals “Hoe gaat het? Hoe is je dag? Wat ben je aan het doen?” tonen aan dat iemand om je geeft en zijn dus een goed teken. Maar pas wel op. Als het enthousiasme overdreven veel wordt en als ‘te veel’ aanvoelt, kan je ook te maken hebben met zogenaamde love bombing! Dit is daarentegen een flinke red flag! 

3. 😍😘💘

Fun fact: de woorden die we spreken vormen eigenlijk slechts 7% van onze totale communicatie. De manier waarop woorden worden overgebracht, vormt de overige 93% van de communicatie. En je raadt het al: het gebruik van emoji’s valt onder die 93%. Het gebruik van emoji’s kan ons veel vertellen over hoe iemand zich voelt. Ook worden ze gebruikt om gesprekken grappiger en leuker te maken, wat laat zien dat iemand moeite wil doen voor een leuk gesprek. Maar als iemand geen emoji’s gebruikt, betekent dat niet dat ze niet in je geïnteresseerd zijn. Sommigen gebruiken nu eenmaal weinig emoji’s.

4. Attention! Attention!

Als iemand je leuk vindt, hebben ze veel aandacht voor je. Logisch, als jij de hele dag door iemands hoofd aan het zweven bent. Ze zorgen ervoor dat het gesprek blijft lopen en ze zullen onthouden wat je hebt gezegd, en er vervolgens ook weer op terugkomen. Zo zou iemand vragen hoe die toets ging waarover je gezegd had dat je zoveel moest leren. Als iemand de dingen die je zegt goed onthoudt, toont dit aan dat ze moeite doen om de informatie die je hebt gedeeld op te slaan in hun bovenkamer, en deze als waardevol zien. Dingen die we niet boeiend of saai vinden, vergeten we nu eenmaal sneller.

5. Spiegeltje, spiegeltje aan de wand…

Let op spiegelen en matchen! Wanneer we iemand leuk vinden, beginnen we onbewust de andere persoon te spiegelen en trekjes over te nemen. Lichamelijk merk je dat natuurlijk wat moeilijker wanneer je aan het Whatsappen bent, maar het kan zeker wel dat je elkaars taalgebruik, uitdrukkingen, spelling en grapjes overneemt. Zelfs de manier van humor tonen en reageren op jouw grappen en opmerkingen kan een voorbeeld zijn van spiegelen. Samen zijn jullie één!

6. Snapchat of toch Whatsapp?

Er is tegenwoordig een groot aanbod aan platformen waarop je met elkaar kan communiceren. Je kan een gesprek voeren op een dating-app, Whatsappen, memes of TikToks naar elkaar sturen, bellen of zelfs Facetimen. De keuze die je maakt om een van deze platforms te proberen, zijn een goede weerspiegeling van comfort en zeggen vaak iets over hoe serieus de ander jullie relatie neemt. Als iemand veel online wil praten en nooit wil bellen of afspreken, kunnen dit knal rode vlaggen zijn. Misschien doet deze persoon zich wel voor als iemand anders. Mail Nev en Max, want dit is een catfish alert!

7. Kom maar op met die complimentjes!

Als iemand je leuk vindt en dat wil laten zien, zullen ze niet alleen aardig tegen je zijn, maar je ook complimenteren en je een veilig en gewaardeerd gevoel geven. Dit kan uiterlijk gericht zijn, maar complimentjes kunnen natuurlijk ook gaan over bijvoorbeeld je persoonlijkheid, gewoontes en gedragingen, wat eigenlijk alleen maar beter is! Iemand kan je namelijk wel knap vinden, maar je bent natuurlijk veel meer dan dat. Daarnaast, ze horen helemaal gek op jou te zijn om wie je bent en niet om je looks!

We hopen dat we je een beetje uit de brand hebben geholpen met deze clues. Is online daten niet helemaal jouw ding en heb je ook wat hulp nodig met het verbeteren van je dating profiel? Lees snel deze tips en jouw match is gegarandeerd!

Beeld: Emily in Paris