Love

Zo vaak moet je swipen om de liefde van je leven tegen te komen

Jamy
dating-apps

Je zou denken dat daten een stuk makkelijker gaat door het gebruik van datingapps, maar online daten is soms moeilijker dan je denkt. Het zal namelijk wel even duren voordat je degene vindt die net als jij op zoek is naar ware liefde. Zo vaak moet je swipen om de liefde van je leven tegen te komen.

Dating-apps

Het kan behoorlijk lastig zijn om de ware liefde te vinden. Tegenwoordig kan je wel gemakkelijk via dating-apps nieuwe mensen leren kennen, maar in het echte leven lijkt het erop dat mensen minder snel op elkaar af durven te stappen. Dit is niet het enige wat daten ingewikkeld maakt, want je moet ook nog eens oppassen voor grote red flags en toxic datingtrends. Door al deze verschillende trends kan daten erg vermoeiend zijn, maar toch geven veel mensen niet op.

Hoe vaak swipen?

Online zijn er verschillende dating-apps die je kunt gebruiken om jou ware liefde te zoeken. Zo zitten er veel mensen op Tinder en Bumble te swipen. Maar hoe vaak moet je nou swipen om je ware liefde tegen te komen? Volgens onderzoek besteedt de gemiddelde persoon ongeveer acht maanden, waarvan zes uur per week aan dating-apps. Mannen zitten minder vaak op dating-apps, maar zitten wel langer op iemands profiel te gluren. Dit leidt tot een hoger slagingspercentage in vergelijking met vrouwen.

Lees ook: 
Hoe wed je op de juiste persoon om mee te daten?

Ware liefde

Als je het dus uit gaat rekenen moet je ongeveer 4.000 keer swipen voordat je ware liefde zult vinden. En Tinder is dan misschien niet bedacht om je ware liefde te vinden, maar eerder voor een vluggertje. Toch hebben 40% van degene die meededen aan dit onderzoek aangegeven dat ze hun huidige partner hebben leren kennen via deze dating-app. Ben je dat swipen al zat, maar heb jij jouw ware liefde nog niet gevonden? Geef dan niet op, want wie weet swipe je binnenkort wel de liefde van je leven naar rechts.

Beeld: Pinterest