Food

Voor de zoetekauwen onder ons: tanghulu is dé fruitige food hype

hoe-tanghulu-maken

Ben je op zoek naar een verfrissende, zoete zomerse snack die je gemakkelijk thuis kunt maken? Dan moet je zeker proberen om thuis tanghulu te maken! Deze heerlijke gesuikerde fruitspiesjes zijn in vier eenvoudige stappen te bereiden en zijn daarom een ware hit op TikTok. Deze snack biedt de perfecte combinatie van zoet fruit en een knapperig laagje. Loopt het water je al in de mond?

Tanghulu

Heb je al eens gehoord van ‘tanghulu’? Deze traditionele Chinese gesuikerde fruitspiesjes gaan momenteel viraal op TikTok en behoren tot de nieuwste food hype. Oorspronkelijk werden deze fruitsnoepjes gemaakt met de vruchten van de bergmeidoorn op bamboespiesjes, maar je kunt het zo creatief maken als je zelf wil! Kies bijvoorbeeld voor vruchten als aardbeien, druiven of bosbessen. Als je voor oranje fruit kiest, zoals sinaasappels, mango’s en papaja, heb je zelfs een perfecte zoete snack voor je Koningsdag party! Met de crunchy buitenkant en het sappige fruit aan de binnenkant is het onmogelijk om niet te genieten van deze heerlijke snack. En voor de ASMR-liefhebbers zal het knisperende geluid van het snoepje zeker voor kippenvel zorgen.

Wat heb je nodig?

Voor tien tot twaalf lekkere tanghulu spiesjes heb je het volgende nodig.

  • 500 gram suiker
  • 75 milliliter water
  • 40 milliliter glucosestroop of maïsstroop
  • 200 gram fruit, zoals aardbeien, bosbessen of druiven
  • Houten spiesjes

Zo maak je tanghulu

1. Een goede voorbereiding is de sleutel tot succes! Zorg daarom dat je alvast een bakplaat met bakpapier klaarzet om later de tanghulu op te laten uitharden. Zo voorkom je natuurlijk dat er overal suikervlekken achterblijven.

2. Rijg het fruit aan de spiesjes. Je kunt hierbij elk soort fruit gebruiken. Vaak worden aardbeien, bosbessen of druiven gebruikt, maar ook mango, watermeloen of drakenfruit zijn lekkere opties! Het aantal stukjes fruit per spiesje mag je zelf bepalen, maar we raden aan om niet meer dan drie stukjes te gebruiken om te voorkomen dat de tanghulu breekt.

3. Voeg de suiker, water en glucose/maïsstroop toe aan een steelpannetje en verwarm op medium-hoog vuur. Laat de suiker volledig oplossen en breng de siroop aan de kook. Plaats een thermometer in de pan en let goed op; je wilt voorkomen dat de suiker kristalliseert. Wanneer de temperatuur 150 graden Celsius heeft bereikt, kun je de spiesjes één voor één in de suikersiroop dopen.

Volgens de ervaren foodie en videomaker Alexa Santos kun je ook tanghulu maken door alleen water en suiker toe te voegen in een glazen kom en deze gedurende 30 seconden in de magnetron op te warmen. Zo is het maken van deze simpele lekkernij nog makkelijker!

4. Leg de gedipte tanghulu direct op de bakplaat en laat deze kort afkoelen. Omdat het fruit slechts kort in de suikersiroop wordt gedoopt, wordt het niet erg heet en zal de suikerlaag binnen 1 minuut uitharden. En dan… genieten maar!

View post on Instagram
 

View post on Instagram
 

Ook lekker: zo maak je Aperol Jelly shotjes – ideaal voor naast je oranje fruit spiesjes met Koningsdag!

Beeld: TikTok @ashyizzle