Lifestyle

Heel lekker: zo maak je Aperol Spritz jellyshotjes

aperol-spritz-jelly-shotjes

Niks is lekkerder dan een goede Aperol Spritz op een terrasje! En nog beter als de zon schijnt en het lekker weer is! Heb je na te vaak genoten te hebben van een Aperol Spritz even genoeg van dit drankje, en is het tijd voor een upgrade? Wij hebben dé perfecte oplossing: Aperol Spritz jellyshotjes! Ze zijn niet alleen verfrissend en fruitig, maar ook nog eens supermakkelijk om te maken!

Aperol Spritz

In Italië wordt Aperol traditioneel geserveerd als aperitiefje, voor de maaltijd. Maar to be honest kunnen wij het oranje drankje altijd wel drinken! Ontbijt, lunch, avondeten, dit drankje is zo megalekker en valt helemaal niet zwaar op de maag!

Het oranje drankje is volgens de italianen bedoelt om je eetlust op te wekken voor de maaltijd die volgt. Handig! Hoewel we het lekkere drankje al vaak genoeg hebben gedronken en voorbij zien komen wordt het nu eens tijd om wat nieuws te proberen, namelijk: Aperol Spritz jellyshotjes! Op deze manier geef je er een andere draai aan en kun je het serveren als een licht, verfrissend dessert of zoete snack na de maaltijd. Het ziet er goals uit op feestjes, de kleur valt op en is ook nog eens super yummy!

Ingrediënten:

  • 8 Sinaasappels
  • 50 ml koud water
  • 8 Gelatineblaadjes
  • 180 ml Fanta (of een ander sinaasappel-frisdrank)
  • 400 ml Aperol Spritz
  • Eetbare glitter – gewoon omdat we dat een leuke toevoeging vinden

Aan de slag!

1. Begin met het halveren van de sinaasappels en verwijder voorzichtig het vruchtvlees. Je wilt alleen de schil gebruiken als vorm voor je jellyshotjes! Op deze manier heb je een superleuke presentatie en kun je de schillen na het drinken eenvoudig weggooien.

2. Leg de sinaasappelschillen in een bakblik of op een dienblad, zodat ze stevig blijven staan en je later het mengsel er gemakkelijk in kunt gieten.

3. Meng de gelatine met koud water volgens de instructies op de verpakking. Roer het mengsel goed door en voeg vervolgens de Fanta en Aperol toe.

4. Roer alles goed door en voeg een vleugje glitter toe aan het mengsel voor een extra sprankeling.

5. Haal je mengsel van het vuur zodra het goed gemengd is.

6. Giet het mengsel voorzichtig in de sinaasappelschillen. Zorg ervoor dat je niet te veel vult, anders wordt het lastig om ze later te hanteren.

7. Zet de gevulde sinaasappelschillen in de koelkast en laat ze minstens drie uur opstijven, of tot ze volledig stevig zijn.

8. Als de jellyshotjes klaar zijn, snijd je ze in partjes en serveer je ze op een feestelijk dienblad. How cute!

Party time

Aperol Spritz jellyshots zijn dé ideale party snack! Niet alleen zijn ze overheerlijk, maar ze zien er ook nog eens ontzettend cute uit. Met hun heldere oranje kleur brengen ze meteen de feeststemming naar boven. Ze zijn super easy te maken en je kunt ze van tevoren bereiden en in de koelkast bewaren. Dus zelfs als je weinig tijd hebt om je party snacks voor te bereiden, heb je met deze jellyshots een gegarandeerd succes op je feestje! Perfect voor Koningsdag of zomerse tuinfeestjes. Bel je besties maar op, want het feest kan beginnen!

View post on TikTok

View post on TikTok

Beeld: tiktok @_bellabakes

Must reads 👀