Lifestyle

Ssshh! Dit is hoelang we gemiddeld een geheim kunnen bewaren

zo lang kunnen we geheimen bewaren

We kennen het allemaal, dat ene geheimpje dat aan je begint te knagen, dat je eigenlijk met niemand wilt delen. Maar dan komt het moment waarop je besluit het toch te delen met iemand die belooft het nooit verder te vertellen. Vertrouw je deze persoon? Dit is namelijk hoelang het duurt, voordat het hoge woord er weer uit is!

”Dit blijft ons geheimpje”

Van groot tot klein, geheimen komen in alle vormen en maten voor. Maar let’s be real, het houden van een geheim is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. In het begin, wanneer iemand je een geheim toevertrouwt, voel je je vereerd. Dat gevoel van vertrouwen is echt van onschatbare waarde. Maar dan begint de echte test: het geheim bewaren. En boy oh boy, soms kan dat een flinke uitdaging zijn! Zelfs als we ons uiterste best doen om het niet door te vertellen, voelt dat geheim soms als een loodzware last op onze schouders. En met een beetje ongeluk floept het er soms gewoon uit! Maar hoelang kunnen we eigenlijk een geheim bewaren?

Zoveel uren kunnen we gemiddeld een geheimpje bewaren

Zullen we maar direct met de deur in huis vallen? Uit onderzoek blijkt dat de meeste vrouwen geen geheim kunnen bewaren voor langer dan 47 uur. We houden het gemiddeld dus nog geen twee dagen vol. Wat erg! In het onderzoek kregen 3000 vrouwen tussen 18 en 65 jaar oud een vragenlijst. Maar liefst vier op de tien vrouwen gaf toe dat ze geen geheim kunnen bewaren, hoe persoonlijk of gênant het geheim ook is.

Hoewel 83 procent van de vrouwen gelooft dat ze ‘volledig betrouwbaar’ zijn, gaven drie op de vier vrouwen toe dat ze nooit iemands vertrouwen bewust zouden beschadigen, maar zo nu en dan toch wel per ongeluk iets laten doorschemeren. En raad eens met wie ze het geheimpje het liefst willen delen? Hun echtgenoot, vriendje, moeder of bestie natuurlijk! De zin ”Ik beloof dat ik het niemand ga vertellen” geldt vaak niet voor deze persoon.

Maar waarom verklappen we zo snel geheimpjes?

Dat we geheimen snel verklappen, lijkt wel een gegeven. Maar waarom zijn we eigenlijk zo slecht in het bewaren ervan? Bijna 45 procent van de deelnemers aan het onderzoek vertelde dat ze geheimen verklappen om het van zich af te praten. Goed nieuws: in de meeste gevallen voelden ze zich hierna schuldig. En weet je wat nog grappiger is? Meer dan de helft gaf alcohol de schuld van het verklappen van de geheimen. Misschien moeten we de volgende keer toch maar een drankje minder nemen!

Goed om te weten: deze sterrenbeelden kunnen écht geen geheimen bewaren.

Beeld: pretty little liars