Health

Onderzoek: zingen met collega’s op werk is stress verminderend

zingen-collega's-stress

Heb je het even helemaal gehad met alle stress en druk op werk? Plan een avondje stappen met je collega's of zet de radio lekker hard aan op kantoor! Het is bewezen dat zingen met je collega's goed is tegen stress en piekeren tijdens werk.

Minder stress

Wetenschappers hebben dit fenomeen onderzocht en het schijnt dus écht waar te zijn! De resultaten van het onderzoek zijn bij de bijeenkomst van The British Psychological Society gepresenteerd. Er deden 58 mensen mee aan dit onderzoek, zij werden door psychologen gevolgd naar hun werkplek. Ook moesten de deelnemers een vragenlijst invullen en vertellen van welke taken zij stress kregen op werk. Degenen die de gelegenheid kregen op werk om zo nu en dan een liedje te zingen, hadden meer plezier in hun baan en voelden minder werkdruk.

Eenzaamheid

Na een tijdje viel het de onderzoekers op dat de werkgerelateerde stress met wel 96% afnam! Wow! Maar dat was niet alles, uit dit onderzoek kwam niet alleen dat het zingen met collega’s goed is tegen stress, maar het zorgt ook voor verbintenis op de werkvloer. “Deelnemers voelden zich minder gestrest over hun werk en voelden zich sociaal beter verbonden met collega’s nadat ze samen hadden gezongen,” legt een van de wetenschappers uit.

Mensen voelden zich simpelweg meer gezien en minder alleen. Eenzaamheid is slecht voor je gezondheid en misschien wel een van de lastige dingen om mee om te gaan. Als je samen met je collega’s een groepsgevoel kan creëren, is dit een heel fijn gevoel en bevorderend voor de werksfeer. Lekker zingen dus!

Beeld: Netflix