Love

Awkward! Dit is wat je kan reageren als je wordt afgewezen via een appje

wat-reageren-op-afwijzing-appje

Je hebt een fantastische eerste date gehad, of misschien heb je eindelijk aan je crush laten weten hoe je je echt voelt. Maar dan gebeurt waar je het meest bang voor was: je krijgt een afwijzing via een berichtje! Dit hoort nu eenmaal bij daten, maar weet dat je niet de enige bent die dit meemaakt. Omdat we allemaal wel eens afgewezen worden, hebben we hier de beste reacties voor je op een rijtje gezet voor als je een afwijzingsberichtje ontvangt. Thank you, next!

Het is niet persoonlijk

Het is altijd even slikken als je een melding krijgt van je crush en vervolgens slecht nieuws leest op je telefoon. Maar weet dat dit helemaal normaal is – niet iedereen zal jouw type zijn, en afwijzing is nu eenmaal een integraal onderdeel van daten. Het is oké om teleurgesteld te zijn, vooral als je al helemaal in gedachten een toekomst met die persoon had uitgestippeld – we hebben het allemaal wel eens meegemaakt. Maar onthoud dat de meeste afwijzingen eigenlijk niets persoonlijks zijn. Het betekent niet dat je niet goed genoeg bent; het betekent simpelweg dat jullie geen goede match zijn, en dat is prima! Het betekent gewoon dat er iemand daarbuiten is die wél perfect bij je past en waarbij de gevoelens wederzijds zullen zijn. Vooral als het gaat om iemand met wie je maar één of twee dates hebt gehad – die persoon kent je nog niet eens echt. Dus het ligt echt niet aan jou! Rejection is redirection. 

In plaats van bij de pakken neer te zitten, kun je beter een van deze berichten sturen om de pijn te verzachten en verder te gaan.

Berichtjes om te sturen na een afwijzing

Het is misschien even slikken, maar nadat je een bericht hebt gestuurd, kun je dit hoofdstuk afsluiten en sneller beginnen met het verwerken van de teleurstelling. De beste aanpak is daarom om een beleefd maar duidelijk bericht te sturen. Bedenk dat de ander het ook niet leuk vindt om je af te wijzen, dus een kort maar krachtig antwoord waarin je aangeeft dat je de eerlijkheid waardeert, is het beste. Soms komt de afwijzing onverwacht, dus het is ook oké om te laten weten dat je het jammer vindt. Er is niets mis met het tonen van je kwetsbaarheid.

  • No worries! Bedankt dat je het me hebt laten weten.
  • Ik begrijp het en bedankt voor je eerlijkheid. Veel succes verder!
  • Het was leuk en jammer dat het niet heeft gewerkt. Maar zo gaat het soms en ik begrijp het volledig.
  • Hey, bedankt dat je me gewoon vertelt hoe je je voelt, dat waardeer ik. Jammer!
  • Ik waardeer het dat je het me vertelt en echt, maak je geen zorgen.
  • Dat is prima, ik begrijp het helemaal. Het was nog steeds erg leuk om je te leren kennen!
  • Bedankt dat je het me vertelt – ik begrijp het volledig.
  • Bedankt dat je dit hebt gestuurd! Het is zeker een beetje teleurstellend om te horen, maar ik heb absoluut geen hard feelings.
  • Ahh dat is jammer, maar ik begrijp het.

Uiteindelijk opent hun eerlijkheid gewoon de deur naar het vinden van een betere match met iemand anders die echt zal waarderen waarom je zo geweldig bent!

Ben jij degene die iemand na een date of liefdesverklaring moet afwijzen? Ook daarvoor hebben we een aantal berichtjes die je kunt sturen. Je vindt ze hier.

Beeld: instagram @sophie_murraayy