Love

De meeste break-ups gebeuren op deze bijzondere momenten

jaar-meeste-break-ups

Relaties zijn leuk, totdat het ineens heet onder de voeten wordt. Er moeten knopen worden doorgehakt en deze zijn helaas niet altijd even gezellig. Het is opvallend dat deze momenten bij veel koppels tegelijkertijd vallen. Dit heeft te maken met de tijd van het jaar. Rondom deze periodes zijn er de meeste break-ups.

Rond de feestdagen

We weten inmiddels dat de meeste spannende momenten in de slaapkamer rond de feestdagen zijn, maar in welke periodes gaat het juist wat stroever tussen de koppels? Je had het misschien niet zien aankomen, maar ondanks de spicy bedavonturen, kennen we in deze weken ook de meeste break-ups. Precies een tijd waarin je dit niet wil meemaken. Is het net uit met je lover en moeten de feestdagen nog beginnen? Ai! Terwijl je familie en vrienden gezellig met elkaar aan tafel zit, moet jij je emoties onder controle houden en je door de dagen heen slepen. Je zou denken dat je dit niemand wil aandoen, maar toch zijn er genoeg koppels die juist op dit moment besluiten om uit elkaar te gaan. Zo hoeven zij niet tijdens kerstmis in een ongelukkige relatie te zitten.

Ook wanneer jij het tijdens alle diners en feestje wél gezellig hebt gehad met je liefje, sluit dit niet uit dat het daarna ook goed zal gaan. Na de feestdagen blijven de scheidingen en break-ups je nog steeds om de oren vliegen. Soms komt dit door overmatige stress tijdens de holidays of doordat jij een andere kant in wil slaan tijdens het nieuwe jaar. New year, new me… & new relationship?

De dag na Valentijnsdag

Le jour de l’amour, oftewel, de dag van de liefde! Een feestdag met zo een bijzondere naam moet toch wel goed zijn om de liefde in jullie relatie aan te wakkeren? Helaas is niks minder waar. De dag ná Valentijn is dan ook een van de dagen waarop de meeste stellen ervoor kiezen om een punt achter hun relatie te zetten. Maar hoezo dan? Dit heeft waarschijnlijk te maken met een grote teleurstelling van de dag ervoor. We verwachten vaak veel op een dag als Valentijnsdag en onze partners voldoen niet altijd aan onze hoge verwachtingen. Dit hoeft natuurlijk niet altijd direct het einde van jullie relatie te betekenen. Wees eerlijk en praat over je gevoelens met elkaar.

Na de zomervakantie

De zomervakantie wordt niet zonder reden ook ‘wedding season’ genoemd. In deze tijd van het jaar kiezen veel stellen ervoor om hun relatie naar het volgende level te tillen. Ze stappen in het huwelijksbootje en leggen hun liefde voor elkaar vast met al hun vrienden en familie erbij. Maar wat gebeurt er wanneer deze periode voorbij is? In september gaan de scholen weer open en moeten we weer hard aan de bak om centjes te verdienen. Dit is niet het enige minpuntje van deze maand, maar daarnaast is het ook een moment waar de meeste break-ups voorkomen.

Na al die weken zomerpret, zonvakanties en veel tijd voor elkaar, is de klap van realiteit ineens erg groot. Er ontstaan ruzies en je wordt bijna gedwongen om goed na te denken over wat je wil. Dit lijdt helaas vaak tot vervelende gesprekken en een verdrietig afscheid.

Beeld: the notebook