Lifestyle

Swingend wakker worden? Stel je favoriete liedje in als wekker

favoriete-liedje-wekker

Word jij ook altijd wakker gemaakt door je mega- irritante-wekker? Of slaap je soms door je wekker heen omdat je dat geluidje keer op keer hoort? Don’t worry:  je kan nu namelijk wakker worden gemaakt door jouw favoriete liedje! En wij leggen jou precies uit hoe je je favoriete liedje als wekker in kunt stellen.

Telefoon als wekker

Gebruik jij nog altijd met liefde de échte wekkerradio? Dan hecht jij waarschijnlijk minder waarde aan deze tip. Wij zijn opzoek naar mensen die hun wekker wel uit het raam kunnen gooien en elke smartphone melodie al geprobeerd hebben. Je bent ten einde raad. Wij hebben de tip voor jou. Op je telefoon kan je namelijk een eigen melodie instellen en hoef je niet perse te kiezen uit die irritant harde geluidjes. Stel je favoriete liedje in al nieuwe wekker. Zo kan jij niet wachten om swingend wakker te worden. We leggen je natuurlijk uit hoe je dit doet.

Android

Als jij een Android telefoon hebt is het heel ‘easy’ om eigen muziek als wekker in te stellen. Ga naar het menu waar jij normaal je wekker in stelt (‘Google Klok’ of ‘Klok’). Rechtsboven aan je scherm zie je een plusje staan; klik daarop. Nu zie je op het scherm ‘alarmgeluid’ staan waardoor je zelf kan kiezen wat je te horen krijgt als het alarm afgaat. Heb je Spotify op je telefoon staan? Dan staat die optie er ook gewoon tussen. Wel moet je de app eerst toestemming geven om Spotify te gebruiken. Vervolgens krijg je een lijst met muziek te zien waaruit je een liedje kan kiezen voor je wekker. Je kan gewoon álle beschikbare muziek op de app kiezen. Om het nog leuker voor jezelf te maken kan je er zelfs voor kiezen elke ochtend wakker te worden met een willekeurig nummer. Dit doe je door een afspeellijst aan te klikken. Dan kiest de app elke morgen een ander nummer uit de lijst waarmee jij gewekt zal worden. Hoe amazing!

Lees ook:
In de ochtend je wekker snoozen blijkt slecht te zijn voor je hersenen

iOS

Voor iPhone gebruikers hebben we helaas slecht nieuws… Nummers via Spotify als wekker instellen is niet mogelijk. Apple wil namelijk het liefst dat alle apps die gebruikt worden door Apple zelf zijn gemaakt waardoor ze geen rechten aan Spotify uitlenen. De enige muziek die je dus kan instellen als wekker is de muziek die op je telefoon zelf staat. Bij instellingen kan je via ‘Geluid’ een nummer uit je telefoon opzoeken en die selecteren om je ochtend mee te beginnen. Eerlijk is eerlijk, dit moet onze ochtenden gaan verbeteren! Wie wil er nou niet wakker worden met Justin Bieber door de speakers.

Bron: NU.nlBeeld: pinterest