Travel

Girls trip: je wordt gelukkiger als je met vriendinnen op vakantie gaat

met-vriendinnen-op-vakantie

Een girlstrip is niet alleen een feest van gezelligheid; het is een boost voor je mentale welzijn! Waarom, vraag je? Omdat je tijdens zo'n vakantie omringd bent door mensen waarmee je je volledig op je gemak voelt, terwijl je samen de meest geweldige activiteiten onderneemt! Plan de volgende trip dus maar alvast in.

Je bent gelukkiger op vakantie

Waar wacht je nog op? Het is tijd om die vakantie met je vriendinnen te boeken, want wetenschappelijk onderzoek heeft bevestigd dat dit aanzienlijk bijdraagt aan jouw geluksniveau. Volgens de bevindingen van onderzoekers aan Harvard is een weekendje weg met vrienden niet alleen gunstig voor je mentale welzijn, maar heeft het ook positieve effecten op je fysieke gezondheid. Een uitje met je beste vriendinnen is niet slechts een reis; het is een welverdiende adempauze, een kans om te ontsnappen aan de dagelijkse sleur en jezelf zowel mentaal als fysiek te vernieuwen. Het is de perfecte manier om even helemaal tot rust te komen.

Qualitytime met je vriendinnen

Hoewel we wellicht sporadisch afspreken met vriendinnen, is onze agenda vaak overladen met sport, werk en schoolverplichtingen. Daarom is het superbelangrijk om bewust qualitytime door te brengen met vriendinnen, weg van de dagelijkse hectiek. Of het nu een ontspannen weekendje Londen is of een avontuurlijke midweek in Parijs, de bestemming is slechts een bijzaak; de kern is samen zijn met je beste vriendinnen.

Wetenschappelijk onderzoek bevestigt dat het delen van deze ervaringen niet alleen een overvloed aan vreugde brengt, maar ook bijdraagt aan een gezondere geestelijke gesteldheid. Het lachen, de diepgaande gesprekken en het delen van nieuwe avonturen fungeren als een krachtige mentale opkikker. Dus, plan die uitstapjes, omring jezelf met je besties en geniet van de positieve impact op jouw welzijn!

Tijd voor een welverdiende vakantie

Dus, waarom zou je niet die langverwachte girlstrip plannen? Het is tijd om de dagelijkse sleur achter je te laten en de vrijheid te omarmen die ontstaat wanneer je samen bent met de meiden die jouw leven verrijken. Of je nu kiest voor het luieren op een zonnig strand, het slenteren door schilderachtige straatjes van een pittoresk stadje, of gewoon samen genieten van heerlijk eten en lachen tot de tranen over je wangen rollen, een vakantie met vriendinnen is als een echte mentale wellness-sessie.

Beeld: emily in paris