Travel

City of Love: voor €10 reis je binnenkort van Amsterdam naar Parijs

Oui, oui. Wij zijn niet misselijk van een vers gebakken croissantje en een luxe macaron op zijn tijd. Het liefst reizen we veel vaker af naar de City of Love, maar de prijzen van een kaartje voor de Eurostar of een retourtje met KLM zijn behoorlijk gestegen. Gelukkig komt een nieuw spoorbedrijf met de oplossing: voor €10 reis je namelijk al met de trein van Amsterdam naar Parijs!

Goedkoop naar Parijs

Wij zagen het overal op TikTok: voor €10 naar Parijs! Dat klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Toch is het mogelijk door een actie van het nieuwe spoorbedrijf GoVolta. Vanaf 1 mei reis je voor een tientje naar de City of Love en waan jij jezelf door de straten van Parijs. Deze spotgoedkope prijzen voor de treinkaartjes zijn tot stand gekomen, omdat tegenwoordig veel mensen ervoor kiezen om te vliegen naar dichtstbijzijnde bestemmingen, zoals Parijs en Berlijn. Om te motiveren dat meer toeristen ervoor kiezen om in plaats daarvan de trein te kiezen, en op deze manier duurzamer reizen, biedt GoVolta de treinkaartjes tot wel 70% goedkoper aan. Enne, laten we eerlijk zijn, dat klinkt heel erg aantrekkelijk!

View post on Instagram
 

Langere reistijd

Natuurlijk moet je voor zo’n spotprijsje wel op andere punten inleveren. Zo ben je een flink stuk langer onderweg met deze nieuwe dienstregeling. De trein rijdt namelijk niet rechtstreeks naar Parijs, maar maakt ook een aantal stops op Rotterdam, Lage Zwaluwen, Roosendaal, Antwerpen en Brussel. Dat klink in eerste instantie natuurlijk niet als een echt minpunt, want zo heb je in ieder geval genoeg om voor naar buiten te kijken. Toch ziet hier ook een nadeel aan. Je bent namelijk 6,5 uur onderweg met dit nieuwe traject. Met de Eurostar reis je veel sneller naar de hoofdstad van Frankrijk, dan doe je er namelijk 3,5 uur over. Maare, je moet er wat voor over hebben toch! Met de juiste reispartner begint jouw tripje namelijk al in de trein! In de zomer maakt de trein zelfs nog een extra stop, hij komt namelijk langs Basel in Zwitserland. Wie neem jij mee op een hoognodige vacay? 

Negatieve reacties

Wij waren eigenlijk meteen dolenthousiast en hebben meteen de girls gevraagd wanneer deze trip op de planning staat! Toch was niet iedereen zo verheugd met dit nieuws. Veel Nederlanders uiten kritiek op de goedkope prijzen. “Dus de trein van Amsterdam – Rotterdam wordt volgend jaar 21 euro, maar de trein naar Amsterdam – Parijs, die stopt bij Rotterdam is 10 euro? Make it make sense” reageert iemand onder de post van NOS Stories over dit toekomstige traject. Iemand anders comment: “Hahaha retourtje Den Haag, Hilversum met de trein kost tegenwoordig 57 euro!” Veel verontwaardiging dus bij de meesten.

Beeld: Emily in Paris