Travel

Pak je koffers maar! Dit is waarom een vriendinnen tripje gezond is

vriendinnen-tripje

Bel je vriendinnen snel op om vandaag nog een vliegticket te kopen, want jullie gaan een meidentripje doen. Een tripje met je beste vriendinnen is niet alleen een van de leukste dingen die er bestaan, maar ook nog eens heel erg goed voor je!

1. Het levert positieve energie op

Uit onderzoek van Chopik blijkt dat een tripje met je vriendinnen positieve energie oplevert. Dit ligt een beetje anders dan dat je bijvoorbeeld met je moeder of zus op vakantie gaat, omdat je je vriendinnen zelf hebt gekozen. Natuurlijk levert een tripje met je moeder ook positieve energie op, maar op een andere manier. Uit een ander onderzoek van psycholoog dr. William Chopik blijkt dat vakanties met vriendinnen niet alleen nodig om ons gelukkiger te voelen, ook onze gezondheid heeft er baat bij.

2. Jullie band zal versterken

Ook al spreek je elkaar waarschijnlijk elke dag zorgt samen tijd doorbrengen voor een versterking van de emotionele band. Vriendinnen zijn betrokken bij elkaar, luisteren naar elkaar en lezen lichaamstaal. Dat is toch net een andere band dan met andere relaties. Daarnaast beleef je de tijd van je leven, leer je elkaar nog beter kennen en ben je even weg uit je vertrouwde omgeving. Hier leer je ook nog eens super veel van.

3. Flaneren door de binnenstad

Bezoek bijvoorbeeld Milaan. Waarom? Omdat je je eerst heerlijk kan optutten om vervolgens te flaneren door de binnenstad van Milaan om ondertussen de knapste jongens te spotten. En wat dacht je van het heerlijke Italiaanse eten, elke dag pizza en pasta. Hoe lekker is dat! Daarnaast kun je ook goed cultuur snuiven. Er is veel moois te zien. Bezoek de stadstuinen of ga op zoek naar oude gebouwen. Kun je gelijk een leuk Instagram kiekje schieten. Tot slot misschien wel het belangrijkste: je kan in deze stad mega goed shoppen. Vind je het lastig om te kiezen tussen de vele steden in Europa of kom je er niet over uit met je vriendin, kun je ook altijd kiezen voor een verassings-stedentrip. Op deze manier weet je van tevoren niet waar je heen gaat. Heel spannend!

Lees ook
Nog geen vakantie geboekt? Dit zijn de 5 beste last minute vakanties voor een girls trip!

4. Alternatieven

Is een tripje naar het buitenland een iets te duur grapje voor je portemonnee kun je ook altijd nog voor deze alternatieven gaan. Ga bijvoorbeeld een weekendje naar de wellness. Laat je lekker in de watten leggen. Heerlijk tot rust komen met je vriendinnen. Klik hier om de mooiste spa’s van Nederland te bekijken. Ook kun je ervoor kiezen om een strandhuisje te nemen. Zo zit je gelijk aan het strand om een avondwandeling te maken en een hapje te eten bij de ondergaande zon. Romantisch! Ben je nou een echte doener en is dat chillen niks voor jou en je vriendinnen kies dan voor een wandelweekend. Wandelen zorgt altijd voor de leukste gesprekken en dit is ook nog eens goed voor je lichaam. Een tentje is natuurlijk de goedkoopste manier. Lekker knus en leuk als je into camping life bent.

Kortom, wil jij de trip van je leven. Ga dan gezellig met je vriendinnen weg.