Lifestyle

Het is bewezen! Er zijn ontzettend veel voordelen aan vrijgezel zijn

voordelen vrijgezel

Yes, girls! Het is dan eindelijk écht bewezen. Uit onderzoek is gebleken dat er niet alleen enorm veel voordelen zitten aan vrijgezel zijn, maar dat je als single lady ook nog eens gezonder bent! Dit zijn alle vijf voordelen van vrijgezel zijn.

1. Onafhankelijkheid

We beginnen met een van de voordelen die je als vrijgezel al snel merkt. Onafhankelijkheid! Je hoeft nooit rekening te houden met een ander en kan daarom altijd je eigen keuzes maken. Natuurlijk kun je dat ook in een huwelijk of relatie, maar uit onderzoek is toch gebleken dat vrijgezellen tóch meer onafhankelijk zijn. Je bent tenslotte ook alleen, dus je moet alles gewoon zelf regelen en organiseren. Voor de single meiden onder ons is het ook nog eens een goed leer momentje, zodat je later ook zelfstandige keuzes kan maken. Vrijgezel zijn is dus nog niet zo erg als dat het lijkt!

2. Gezonder

Daarnaast ben je volgens onderzoek ook nog eens veel gezonder als vrijgezel. Het zou zo zijn dat je weerstand beter is en je minder vaak een bezoekje hoeft te brengen aan de huisarts. Dit komt waarschijnlijk doordat je gemiddeld meer buitenhuis bent, dan iemand met een relatie. Het volgende hoeft natuurlijk niet te gelden voor iedereen, maar het schijnt dus ook zo te zijn dat gehuwde vrouwen vaker overgewicht hebben dan single ladies. Je weet wat ze zeggen, liefde gaat door de maag!

3. Sociaal leven is beter

Veel mensen denken altijd dat vrijgezellen elk weekend lonely op de bank thuis zitten, maar dat is zeker niet waar. Volgens het onderzoek van Journal of Personal and Social Relationship zijn vrijgezellen juist veel socialer. Als je alleen bent heb je natuurlijk sneller de neiging om contact op te zoeken. Je gaat eerder naar een leuke club of bar en ontmoet vaak veel gezellige mensen. In een relatie daarentegen heb je vaak meer aandacht voor je partner, daar doe je tenslotte ook bijna alles mee.

4. Minder materialistisch

Nog een voordeel van vrijgezel zijn, is dat je weinig merkt van de dagelijkse kosten. Een paar leuke schoenen of een topje moet dus zeker af en toe kunnen. Uit onderzoek van Sage Journals is gebleken dat werkende gehuwde stellen veel meer waarde hechten aan nieuwe spullen. Ze moeten het geld namelijk ook delen met een partner of kinderen. Als vrijgezel hoef je dus eigenlijk nooit zorgen te maken over kosten die je moet delen met een ander.

5. Financieel beter

Dit sluit aan op het kopje hierboven, als vrijgezel zal je het financieel beter hebben. Je hoeft alleen voor jezelf te zorgen, dus alle kosten worden voor grotendeels niet aan anderen uitbesteed. Als je nog veel plannen op je bucketlist hebt staan, dan kan je beter nog maar even vrijgezel blijven. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat 27% van stellen zónder kinderen en 36% met kinderen onwijs veel schulden hadden. Terwijl van de vrijgezellen, maar 21% schulden hadden. Had je ooit gedacht dat er zoveel voordelen zaten aan vrijgezel zijn 😉

Ben jij smachtend aan het wachten op de liefde? Dit is hoelang je nog vrijgezel bent op basis van je sterrenbeeld.

Beeld: Someone great