Astrologie

Slecht geslapen? Dit kan je verwachten van de volle maan in april

volle-maan-april-2024

Merk je dat je onrustig bent, korter slaapt dan normaal en emotioneler bent? Dat kan te maken hebben met de aanstaande volle maan in april! Het is niet ongebruikelijk om symptomen zoals slecht slapen en een gevoel van onrust te ervaren rond deze tijd. Maar dat is nog niet alles. Elke volle maan brengt bepaalde emoties met zich mee. Dit is wat je kunt verwachten van de volle maan die plaatsvindt op woensdag 24 april 2024.

Volle maan april 2024

Maak je klaar voor wat maanmagie! Op woensdag 24 april 2024 schittert de volgende volle maan aan de hemel. Om 01:51 uur staat de maan in het sterrenbeeld Schorpioen. Een volle maan doet zich voor wanneer de zon en de maan recht tegenover elkaar staan, wat het begin markeert van een nieuwe maancyclus vol potentieel voor verandering. Maar deze volle maan is niet zomaar een volle maan – hij staat bekend als de Roze Maan. Hoe schattig is dat? De Roze Maan draagt een diepere betekenis dan je op het eerste gezicht zou denken. Het kondigt een tijd van wedergeboorte, groei en vernieuwing aan, wat symbolisch is voor het begin van de lente op het noordelijk halfrond. De roze tint straalt liefde, mededogen en emotionele heling uit, en brengt een golf van positieve energie met zich mee die intieme relaties versterkt en onze harten verwarmt. Deze maan nodigt ons uit om te bloeien en te groeien, om ons ware zelf te omarmen en ons te verbinden met de diepste aspecten van ons wezen.

Wat kunnen we verwachten?

De komende volle maan van april staat in het waterteken Schorpioen! Voor het sterrenbeeld Schorpioen kunnen er daarom een hoop dingen gaan veranderen, deze maand. Vlak voor, tijdens en vlak na 24 april kan deze energie diepe emoties naar de oppervlakte brengen. Thema’s die bij het sterrenbeeld horen zijn: transformatie, kracht en intensiteit. Misschien voel je sterk het verlangen om aan jezelf te werken en nieuwe dingen te proberen. Gebruik deze tijd om te reflecteren en je intuïtie en hart te volgen.

Zijn er oude patronen die je wilt doorbreken? Of zijn er gebeurtenissen in je leven die niet langer in jouw belang zijn? Dit is het moment om afstand te nemen en je voor te bereiden op een nieuw hoofdstuk. Zet intenties en focus op positieve veranderingen. Jouw eigen inzet is cruciaal voor deze transformatie. Deze maand draait alles om persoonlijke groei! Misschien is het tijd om meer te sporten, te solliciteren voor die nieuwe job, jezelf te verwennen met nieuwe kleding, of een avondje selfcare in te plannen om helemaal tot rust te komen.

De Schorpioen energy is pittig

De maan staat dus in het mysterieuze en emotionele teken Schorpioen. Schorpioenen zijn vaak gesloten en bouwen een muur om zich heen om hun gevoeligheid te beschermen en emotionele veiligheid te creëren. Ze houden hun emoties liever verborgen en proberen controle uit te oefenen om hun diepgewortelde angsten te beheersen, zoals verlatingsangst, bindingsangst of angst voor de dood. Als ze eenmaal gekwetst zijn, kunnen ze boosheid, woede of zelfs wraakzucht tonen. De volle maan in het teken van Schorpioen biedt de kans op diepe transformatie en spirituele groei. No worries Schorpioen, houd je hoofd rustig en ga mee met de flow! Als je een plotseling gevoel van boosheid op voelt komen weet dan dat dit allemaal te maken heeft met de volle maan die eraan komt!

Beeld: pexels