Beauty

Dit viral product van Action werkt tegen een vette huid

action-vette-huid

De lijn tussen een glanzende huid en een vette huid is erg dun. Iedereen wil de glazed skin van Hailey Bieber, maar niemand wil de dag door met een plakkende en vette huid. Gelukkig zijn er genoeg manieren om hier vanaf te komen én Action helpt ons graag een handje.

Vette huid

Een vette huid, de nachtmerrie van elke meid. We geven fortuinen uit aan onze skincare en alsnog ziet ons voorhoofd eruit als een vettig frikandelletje. Bespaar jezelf de moeite, het geld en de nodige tranen, en kijk eens naar de oorzaak van het probleem. Mensen met een vette huid maken meer talgproductie aan. Dit heeft te maken met je hormonen, leeftijd, geslacht en andere erfelijke kenmerken. Natuurlijk heeft je leefstijl er ook veel mee te maken. Van slechte voeding en dikke lagen make-up krijg je een slechtere huid dan je zou willen. Wanneer je er eenmaal achter bent wat de reden is van jouw vettige huid, dan kan je de nodige aanpassingen maken in je dagelijkse leven. Action heeft nu een handige tool in de schappen liggen om onze vette huid de deur te wijzen. Voordat we grijpen naar chemische middeltjes en beautyproducten, gaan we eerst kijken hoe we het zelf kunnen aanpakken met een paar kleine veranderingen.

1. Goed reinigen

Draag je graag make-up en ben je niet van plan om dit uit je ochtendroutine te schrappen? Dan is het belangrijk om aan het einde van de dag een goede make-up remover te gebruiken. Daarnaast raden we aan om met een cleanser je huid goed te reinigen. Make-up en andere viezigheid uit de lucht, kunnen je poriën verstoppen. Dit resulteert in een slechtere en vettere huid. Niet alleen aan het einde van de dag moet jij je gezicht goed schoonmaken, maar doe dit ook het moment dat je uit bed stapt. Zo begin je de dag fris en kan jij er weer tegenaan.

2. Gezonde vetten

Je zou misschien denken dat je vetten in voedsel moet vermijden, maar dit is niet helemaal waar. Door de juiste vetten te eten, kan je een vette huid voorkomen. Onverzadigde vetzuren, zoals omega-3 en -6, hebben een goede invloed op je de conditie van je huid. Deze zuren kan je vinden in chiazaden, olijfolie, walnoten en een lekker vet visje. Eet er niet te veel van, maar houd het goed in balans. Zitten deze producten niet in je standaard dieet en wil je je eetgewoontes niet aanpassen? Dan zijn er altijd nog gezonde supplementen die deze vetten bevatten.

3. Geen melkproducten

Sommige vetten zijn goed voor je, maar andere kan je beter vermijden. Denk aan de hoeveelheid vetten die in zuivelproducten zitten. Melkproducten stimuleren de aanmaak van insuline en hier krijg je een olieachtige huid van. Om dit te verminderen, is het een goed idee om een aantal melkproducten uit je dagelijkse leven te schrappen. Voornamelijk als je in de puberteit zit, kan je het beste helemaal geen zuivel eten of drinken. In deze periode van je leven krijg je nu eenmaal al sneller een slechte huid en dit is geen goede combinatie met melk.

Blotting papers van Action

Heb jij het bovenstaande advies opgevolgd, maar krijg je niet het gewenste resultaat? Dan heeft onze favoriete alleswinkel nog een laatste redmiddel. De zogenaamde blotting papers van Action zijn het magische tegengif tegen een vette huid. TikTokker Aimy heeft de papiertjes voor haar volgers uitgetest en ze is razend enthousiast. Wanneer zij het papier op een vet gedeelte van haar gezicht legt, zie je de olie loskomen en aan het blaadje plakken. De overtollige olie en talg blijft achter op het stukje papier en haar huid ziet er een stuk matter uit.

Helaas vertelt Aimy dat dit product niet los te koop is, maar gelukkig weten wij dat het merk Essence ook deze papiertjes heeft. Scoor een verpakking van 50 stuks voor maar €1,99!

View post on TikTok

Beeld: instagram @haileybieber