Love

Déze 5 dingen kan je beter vermijden tijdens het daten

vermijden-tijdens-het-daten

Daten is natuurlijk spannend, maar wel ontzettend leuk! Na een perfecte date zijn we helemaal in de wolken en kunnen we nergens anders meer aan denken. Toch kan je deze vijf dingen maar beter vermijden tijdens het daten. Dat kan je perfecte match namelijk wel eens afschrikken.

1. Doe je niet anders voor

Dit is één van de belangrijkste dingen die je maar beter kan vermijden tijdens het daten. Jezelf beter en leuker voordoen tijdens een date is namelijk een echte no-go. Je wil natuurlijk dat je date je helemaal geweldig vindt, maar na een tijdje kan je dat niet meer goed volhouden. Je doet je voor als een ander persoon, dus je raakt met jezelf in de knoei. Het is daarom ontzettend belangrijk dat je tijdens een date, maar ook op andere momenten, gewoon lekker jezelf blijft. Je bent namelijk leuk zoals je bent en als je ideale date dat niet vindt, dan is het gewoon niet jouw perfecte match.

2. Een drankje te veel

Houden jullie allebei wel van een drankje? Dan kan een heerlijk glaasje wijn of een lekkere cocktail best lekker zijn tijdens een date. Dat neemt misschien ook een beetje de spanning weg, maar pas wel op dat het er niet te veel worden! De interessante gesprekken zal je niet meer goed kunnen opvangen, waardoor het lijkt alsof je geen interesse toont. Je wil natuurlijk ook niet dat je niets meer kan herinneren van de date. Dat kan een enorme afknapper zijn van je crush. Kijk daarom maar uit dat je niet te diep in het glaasje kijkt ;-).

3. Verdeel je tijd goed

Dit is ook zeker iets wat je beter kan vermijden tijdens het daten. Na een perfecte date zijn de meeste helemaal in de wolken en kunnen ze nergens anders meer aan denken. Een beetje fantaseren moet natuurlijk kunnen, maar het is wel belangrijk dat je niet te veel op deze persoon gaat richten. Je wil helemaal voor diegene gaan en je zet daarom vaak je andere sociale contacten aan de kant. Na een paar dates kan het misschien zelfs je match afschrikken, je kan namelijk wel een beetje te hard van stapel lopen. Richt je daarom niet te veel op een persoon, maar maak ook tijd voor vrienden en familie.

Lees ook:
Dating disasters: dit zijn de 8 meest ongemakkelijke dates ooit

4. Loop niet te hard van stapel

Na een leuke date ben je natuurlijk ontzettend enthousiast. Je hebt eindelijk een perfecte match gevonden en je kan niet wachten op een volgende date, maar pas wel op dat je niet te hard van stapel loopt. Als je namelijk alles gaat romantiseren, dan kan dat misschien voor veel teleurstelling zorgen. Je kent de persoon nog helemaal niet zo goed, dus het is daarom wel tricky om al allemaal plannen te bedenken. Loop daarom niet te ver voorruit, maar praat goed met je date of jullie wel op één lijn zitten samen.

5. Verkeerde gesprekken

Zenuwachtig zijn tijdens een date is hartstikke normaal en is ook helemaal niet raar. Sommige worden juist heel verlegen en stil, maar andere gaan juist heel veel praten om zo over hun zenuwen heen te komen. Je moet wel echt opletten waar je met je crush over praat. Het is namelijk een echte no-go om met je date over je ex te praten, dat kan namelijk een gevoel geven dat je nog niet over diegene heen bent. En persoonlijke dingen kan je beter ook nog maar even achterwegen laten. Je kent je date namelijk nog niet zo lang, dus te veel negativiteit kan ervoor dat je jouw crush afschrikt. En als laatste moet je niet te veel over jezelf praten, geef de ander ook de kans om wat te delen.

Beeld: two night stand