Food

Deze 7 verkoelende recepten wil eten tijdens een hittegolf

Roos-Sanne
Unsplash

Het is op dit moment super warm buiten en we doen er alles aan om een beetje verkoeling op te zoeken. Wist je dat de gerechten die je eet daar invloed op kunnen hebben? Daarom zetten wij zeven lekker verkoelende recepten voor je op een rijtje die perfect zijn voor tijdens dit warme weer!

Deze 7 verkoelende gerechten kun je het beste eten tijdens met warm weer

Op zoek naar een verkoelende maaltijd tijdens de hittegolf? We’ve got you.

1. Pulled zalm wraps

Vis eten is een goede tip voor wanneer het warm is buiten. En wat is nou lekkerder dan een overheerlijke zalm wrap? Het kost wel iets meer tijd om te maken, maar dan heb je ook een heerlijk vullende maaltijd! Lees hier hoe je deze gezonde wrap maakt.

De tekst gaat verder onder de post

View post on Instagram
 

2. Summer roll salade

De naam van dit recept zegt het al; het is een heerlijke zomerse salade. Perfect dus om na een lange, warme dag lekker mee af te koelen! Daarnaast is die ook nog eens super makkelijk om te maken, wat natuurlijk een enorm pluspunt is. Lees hier hoe je deze lekkere salade maakt.

De tekst gaat verder onder de post

View post on Instagram
 

3. Crispy chicken bao buns

Ook deze heerlijke cripsy chicken bao buns die Lynn van de Vorst op Instagram heeft geplaatst zien er heerlijk uit. Daarnaast is het een geweldig recept om één van deze warme dagen te maken. Zeker het proberen waard, dus! De ingrediënten en bereidingswijze van dit gerecht staan in de caption van de video.

De tekst gaat verder onder de post

View post on Instagram
 

4. Quinoa salade

Nog zo’n heerlijk, vullend gerecht is een lekkere quinoa salade. Het is één van die recepten waar we nooit genoeg van krijgen. En dit is alleen maar goed: het is namelijk mega gezond! En alle verse groenten die je in de salade doet zijn ook superlekker om te eten tijdens deze hittegolf. Wij weten al wat er vanavond op tafel staat! Lees hier hoe je ‘m maakt.

De tekst gaat verder onder de post

View post on Instagram
 

5. Burrata met gegrilde courgette

Burrata is een heerlijke kaas die uit Italië komt. We verwerken dit dan ook maar al te graag in onze verkoelende recepten. Daarom hebben we ook een lekker recept met burrata en gegrilde courgette gevonden. Dit gerecht is een enorme aanrader en wij kunnen er geen genoeg van krijgen! Weten hoe je dit recept zelf kan maken? De ingrediënten en bereidingswijze staan in de caption onder de post!

De tekst gaat verder onder de post

View post on Instagram
 

6. Zalmburger

Heb je stiekem wel heel veel zin om de barbecue aan te steken, maar vind je het hier – net als wij – écht te warm voor? Dan kun je ook nog deze lekkere zalmburger maken! Ook dit is een heerlijk recept waar je lekker van afkoelt. Wil je ‘m zelf ook maken? Lees dan de caption onder de post!

De tekst gaat verder onder de post

View post on Instagram
 

Lees ook
Seks in de zomer: 7 tips om ‘gewoon’ te seksen tijdens een hittegolf

7. Groene pastasalade

Last, but definitely not least: deze overheerlijke pastasalade met allerlei groene groenten. Want een lekkere pastasalade kan niet ontbreken van dit lijstje, toch? Ook voor dit gerecht staan de ingrediënten en bereidingswijze in de caption!

View post on Instagram
 

Bron: BeautifyBeeld: Unsplash: Miu Sua