Travel

Dit zijn 5 prachtige verborgen stranden in Nederland

verborgen-stranden-nederland

Denk je alle mooie plekken van het land wel te kennen? Think again! Dit zijn de vijf mooiste verborgen stranden van Nederland. Kom hier volledig tot rust en struikel niet over de hordes toeristen en bezoekers.

1. Monster, Zuid-Holland

Monster, een heel klein dorpje omringd door nog meer kleine dorpjes. Een uithoek waar je misschien niet al te snel langsrijdt, maar toch trekt dit plaatsje heel wat mensen aan. In het dorpje bevindt zich namelijk het gelijknamige strand, Monster. Bij dit Zuid-Hollandse kustplaatje kan je ook terecht voor een hapje en een drankje. Bij de wat hoger gelegen, The Coast, heb je het mooiste uitzicht. Daarnaast is het leuk om een stukje te lopen richting de Zandmotor. Dit is een stuk aangelegde zandbank in de vorm van een schiereiland. En dit is nog maar één van de verborgen stranden in Nederland…

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 

2. Paal 28 t/m Paal 33, Texel

Niet alleen in de zomer reizen we graag af naar Texel, maar ook in het najaar kan je hier nog volop genieten van de prachtige stranden. Trek een jasje aan en verken wat de verborgen stranden in Nederland te bieden hebben. De boottrip naar het eiland toe is al indrukwekkend genoeg, maar de plekken tussen Paal 28 en Paal 33 schijnen het allermooiste te zijn. Dit waddeneiland geeft een gevoel van vakantie (wat het weerbericht ook voorspeld), rust en vrijheid.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 

3. Nes, Ameland

Laat je schoenen thuis en steek je tenen in het zand. Het strand bij Nes springt er tussen dit rijtje wel een beetje uit. Dit kustplaatsje heeft namelijk voor de 36e keer op rij de Blauw Vlag gewonnen. Dit is een prijs die jaarlijks wordt uitgedeeld aan stranden met veilige en schone stranden en jachthavens. Het is dus zeker de moeite waard om dit mooie zandstrand een keertje te bezoeken bij een dagje weg.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 

4. Badhuys, Vlieland

Ook het eiland Vlieland mag niet vergeten worden. De badplaats Badhuys is er eentje om op te schrijven. Neem na een lange strandwandeling met je lover een frisse duik in het koude zeewater. Daarna knuffel je elkaar weer warm op het gezellige terras van ‘T Badhuys met een wijntje in je rechterhand. Maak er een lang weekend van en ga op onderzoek uit wat het eiland nog meer te bieden heeft. De perfecte romantic getaway! 

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 

5. Westerstrand, Schiermonnikoog

Een strand en honderden meters brede duinen. Je komt hier helemaal tot rust, want het Westerstrand is echt nog een verstopt pareltje. Dit is een van de verborgen stranden in Nederland waar nog maar weinig mensen op af komen. Het ligt, zoals je aan de naam al kunt horen, aan de westkant van het Friese waddeneiland. Heb jij een trouwe viervoeter die je niet alleen thuis wil laten? Neem je diertje vooral mee! Het hele jaar door mogen honden loslopen op de stranden van Schiermonnikoog.

View post on Instagram
 
Beeld: instagram @ivo_mostert