Love

Oh no: zo overleef je Valentijnsdag met een gebroken hart

valentijnsdag gebroken hart

Als je geen relatie hebt, komt – na kerst – de meest gevreesde dag van het jaar eraan: Valentijnsdag. Heb jij dit jaar geen lover, maar wel een gebroken hart? Dan is dit jouw guide om deze valentijn door te komen.

Een gebroken hart met Valentijnsdag

Rozen, liefdesliedjes en romantische dates: op 14 februari is het weer zover. Dan is het natuurlijk weer Valentijnsdag, maar niet iedereen kijkt hiernaar uit. Misschien is je relatie wel net uit en heb je een gebroken hart op Valentijnsdag. Dan zit je er natuurlijk niet op te wachten om overal om je heen gelukkige koppels te zien. Dus, zit jij ook met een gebroken hart op de bank deze valentijn? Dan gaan wij je helpen om deze dag door te komen!

1. Erken je eigen gevoelens

Het kan zijn dat je heel erg de drang voelt om zo snel mogelijk verder te gaan. Al helemaal met Valentijnsdag om de hoek wil je natuurlijk niet zielig wegkwijnen. Maar we weten allemaal dat je gevoelens wegstoppen nooit lang goed gaat. It’s ok not to be ok, sta jezelf daarom toe om deze emoties even te voelen. Je mag je best wel even helemaal shit voelen. Je mag er zelfs om huilen; zo lang jij denkt dat het nodig is. Wedden dat het een opluchting gaat zijn om deze gevoelens er even uit te laten?

2. Maak er een Galentine’s van

Wie zegt dat Valentijnsdag alleen maar romantisch en met een boyfriend gevierd kan worden? Je kan er ook gewoon een Galentine’s van maken! Je bent vast niet de enige van je vriendinnen die single is deze valentijn. Plan daarom gewoon lekker samen een date. Ga gezellig uiteten, of kijk jullie favoriete romcoms onder het genot van heerlijke snacks en een lekker wijntje. Enne, laten we eerlijk zijn. Dit klinkt sowieso toch veel beter dan een “normale” Valentijnsdag?

3. Ga sporten, wandelen of hardlopen

Welke vorm van beweging ook bij je past; lekker blijven bewegen is ook heel belangrijk als je door een break-up gaat. En ja, dit is veel makkelijker gezegd dan gedaan. We know. Een break-up is shit en de kans is klein dat je de energie hebt om jezelf van de bank te trekken om naar de gym te gaan. Ugh. Maar je weet waarschijnlijk ook dat je je veel beter zal voelen wanneer je dit wél hebt gedaan. Door te sporten maak je namelijk een gelukshormoon aan, waardoor je je een stuk beter zal voelen dan je eerst deed. Hoe moeilijk het ook is, probeer dus toch die sportschoenen aan te trekken. Wedden dat je je veel beter gaat voelen?

4. Werk aan je relatie met jezelf

Last but not least: werk aan de relatie die je met jezelf hebt. Het klinkt misschien cliché en dat is het eigenlijk ook. Maar toch is er geen enkele relatie zo belangrijk als de relatie die je met jezelf hebt. Als je net uit een relatie komt en je midden in de break-up zit, is de kans groot dat je deze al een tijdje hebt verwaarloosd. Wees daarom extra lief voor jezelf op Valentijnsdag. Doe iets waar jij helemaal gelukkig van wordt. Zet bijvoorbeeld je lievelingsfilm aan met een doos chocola, ga naar de sportschool of plan dus iets leuks met een vriendin. Zolang je maar iets doet waar jij echt gelukkig van wordt.

Beeld: Legally Blonde