Love

Vast in de friend zone? Dit is hoe je hieruit komt!

uit-de-friend-zone-komen

Wanneer je iemand leuk vindt, is het natuurlijk mega irritant als je vastzit in de friend zone. Gelukkig betekent dit niet dat je geen kans meer maakt, want hier kun je gewoon uitkomen! Dit is hoe je uit de friend zone komt.

Uit de friend zone komen

Het is natuurlijk super vervelend wanneer je vast lijkt te zitten in de friend zone. Je crush behandelt je als one of the guys, in plaats van het meisje waar hij geïnteresseerd in is. Heel frustrerend, we get it. Maar gelukkig zijn er ook zeker manieren om hieruit te komen, zonder je vriendschap op het spel te zetten! Wij vertellen je hoe je uit de vreselijke friend zone kan kruipen.

Denk er eerst goed over na

Als je jullie vriendschap wil veranderen van de friend zone naar daten, is het belangrijk om hier eerst goed over na te denken. Mocht het op niks uitlopen, is de kans namelijk groot dat jullie vriendschap hierna niet meer zal worden zoals het was. Bedenk je daarom of dat echt is wat je wilt. Vind je het het risico waard? Dan kun je er natuurlijk volledig in duiken.

Maak grapjes en stel vragen over daten

Door voorzichtig over het onderwerp dat jullie zouden daten te beginnen, plant je het als het ware in zijn hoofd. Misschien heeft hij er eerder nooit over nagedacht en zet je hem hiermee aan het denken. Maak bijvoorbeeld grapjes over hoe gestoord het zou zijn als jullie zouden daten, of stel er simpelweg wat vragen over. Vertel hoe jij bent in een relatie en wat je belangrijk vindt. Zo hint je voorzichtig op het beginnen van een relatie.

Zorg dat je lekker ruikt

Deze tip is vooral belangrijk als je het idee hebt dat je crush je meer ziet als one of the guys. De kans is namelijk groot dat hij in dat geval niet over jou denkt als een sensual being, om het zo maar even te zeggen. Je hebt vast zelf wel eens ervaren hoe krachtig iemands geur kan zijn en voor mannen werkt dit net zo. Zorg daarom dat je je meest sexy, vrouwelijke en verleidelijke geurtje draagt wanneer je hem ziet! Wedden dat dit jou direct in een ander daglicht zet?

Praat over daten en intimiteit

Ook dit heeft weer te maken met dat hele sensual being gedoe. Door met je crush te praten over daten en intimiteit – nee, je hoeft echt niet in detail te treden – herinner je hem eraan dat je níét een van de jongens bent. Als dit onnatuurlijk voelt moet je het natuurlijk niet doen, maar weet dat het een optie is.

Flirt met je lichaamstaal

Lichaamstaal is sterker dan je denkt. Zelfs wanneer je niet spreekt zeg je namelijk heel erg veel. Daarom kan het best wel een goeie tip zijn om te flirten met je lichaamstaal! Dit is subtiel en hij zal het misschien niet eens bewust doorhebben, maar onbewust bouw je hier al een veel sterkere band mee op. Het is dus zeker het proberen waard!

Communiceer over je gevoelens

Schrik niet, maar het is op een gegeven moment tijd om over je gevoelens te praten. No worries, je hoeft niet direct toe te geven dat je een enorme crush op hem hebt. Begin bijvoorbeeld met dat je het idee hebt dat hij je behandeld als one of the guys, terwijl je dit natuurlijk niet bent. En zo wil je dus ook niet behandeld worden. Heb je na een tijdje het idee dat hij je in een ander daglicht is gaan zien? Dan kun je ervoor kiezen om je gevoelens op te biechten. Wie weet zijn er aan zijn kant ook wel gevoelens in het spel gekomen!

Mocht dit niet het geval zijn, dan moet je dat natuurlijk ook gewoon accepteren. Als het er niet in zit, zit het er niet in. Er zwemmen genoeg vissen in de zee!

Beeld: Friends