Fashion

Wedding bells! Dít zijn de trouwjurken trends van 2023

trouwjurken-trends-2023

Zijn jij en je lover druk bezig met de voorbereidingen voor de mooiste dag van jullie leven? Met déze trouwjurken trends voor 2023 heb je binnen no-time jouw perfecte jurk gekozen!

1. Minimalistisch

We beginnen met een tijdloze trend. Deze trend wordt niet alleen enorm populair in 2023, maar gaat al jaren mee. Een minimalistische trouwjurk zonder te veel tierlantijntjes. Deze style is perfect voor de bruid die een elegante look wil uitstralen. Aankomend jaar zullen we veel minimalistische bruidsjurken zien met ‘clean lines’ en basic details. Vergis je er niet in om te denken dat minimalistische bruidsjurken saai of niet opvallend genoeg zijn. De trouwjurk hieronder is het perfecte voorbeeld van een elegante dress met prachtige, basic details.

2. Mesh stof

Niet alleen in de dagelijkse mode, maar nu ook bij trouwerijen komen de doorschijnende stofjes weer terug. Van doorschijnende mouwtjes tot aan lange rokken van tule. Dit is al eens eerder een trend geweest bij het maken van bruidsjurken, maar nu is het hipper dan ooit te voren. Ook zijn er nu meer variaties van, bijvoorbeeld met mooie grote parels of glitter-mesh stof. Dat schittert prachtig in het licht en dan val je als bruid nóg meer op! Hieronder een ingetogen voorbeeld van de mesh-trend. Mooie pofmouwtjes en een lange tul rok. The dream!

3. Sprookjesjurk

Droom jij al van jongs af aan van een sprookjesbruiloft en kan je niet wachten om zo’n prachtige witte jurk aan te trekken? Dan is deze trend voor jou! Het bloemenkant komt namelijk weer helemaal back in style in 2023. Door het bloemen of rozen patroon stralen deze prachtige prinses bruidsjurken liefde en romantiek uit. Wil je jouw kleine meisjes droom uit laten komen? Haak dan zéker in op deze trend van 2023. Cute! 

4. Hoge hals

Naast het bloemenkant, is er nog een andere trouwjurken trend die een comeback maakt in 2023. We hebben het over de hoge halslijn. Voorheen zagen ze de halslijn steeds meer zakken, maar in het nieuwe jaar wordt de decolleté weer wat meer bedekt! We zullen weer veel hoge halslijnen zien, of dit nou van satijn, kant of steentjes is gemaakt, het is weer helemaal hip en geeft een chique touch aan de jurk. Deze jurk hieronder voldoet aan twee van de trends uit dit lijstje. Namelijk een hoge halslijn én een doorschijnende stof! Wat vinden jullie hiervan?

5. Mini-dress

De mini-bruidsjurk heeft haar doorbraak te danken aan de coronaperiode. De jurk werd immens populair toen bruidsparen hun grote dag plotseling af moesten zeggen. Sommigen besloten het om de bruiloft klein te vieren en anderen zijn gaan trouwen en kozen ervoor om later het grote feest te geven. En dit kan natúúrlijk niet in dezelfde jurk! Vandaar dat de mini-jurk erbij is gekomen. We love it!

The perfect match

Nu jij je ultieme bruidsjurk gevonden hebt, moet je ook nog op zoek naar een pak voor je partner! En dat moet natuurlijk niet met elkaar vloeken. Houd er daarom rekening mee dat je  dus denk beide dezelfde details verwerkt in de outfits. Is de jurk romantisch en klassiek? Zorg dan ook voor een prachtig pak op maat in diezelfde stijl. Is het een zomerse trouwerij en houden jullie beide van kleur? Voeg dan een mooi kleurrijk detail toe aan de jurk. Zorg op deze manier voor samenhang en creëer the perfect match!

Beeld: pinterest