Fashion

Even wennen: de bivakmuts is de nieuwe trend van het najaar

trendalert-balaclava

De meest geliefde en meest gehate schoenen van het jaar, de UGGs of misschien wel de Crocs. 2022 is het jaar van de controversiële trends. Zet je schrap, want deze trend zal je ook weer omver blazen. De balaclava, oftewel de bivakmuts, is namelijk de nieuwe trend van dit najaar. 

Bivakmuts

De muts die we kennen als bivakmuts, is volgens de officiële benaming de balaclava. De muts knuffelt niet alleen de bovenkant van je hoofd, maar valt ook nog eens over je nek. Het ding was in de jaren zeventig een hit, maar is een lange tijd verdwenen uit het modebeeld. De muts werd in de negentiende eeuw bedacht en gemaakt door Engelse vrouwen om hun mannen warm te houden. Zij vochten aan het front in Balaclava, Oekraïne, waar het ijskoud was. Nu we langzamerhand richting de winter gaan heeft de modewereld de balaclava nieuw leven ingeblazen.

Trend

De modebewusten onder ons zijn tijdens de afgelopen Fashion Weeks al gespot met de terug van geweest accessoire. En zeg nou eerlijk, de balaclava ziet er heerlijk warm en comfy uit. Het is alleen nog even wennen om te zien. De accessoire werd niet alleen gespot in verschillende streetstyle outfits, maar ook op de catwalk. Grote modehuizen hebben stuk voor stuk de balaclava nieuw leven ingeblazen. Denk aan Gucci, Loewe of Louis Vuitton.

Lees ook:
Trend-alert! Lage UGGs laarsjes met platform zijn dé trend voor dit najaar

Styling

Aangezien we dit jaar wel wat gewend zijn met moeilijke trends heb jij waarschijnlijk al wat outfits in gedachten om deze accessoire te stijlen. Voor alle anderen onder ons die nog geen idee hebben hoe je de balaclava moet stijlen, hebben we wat inspiratie voor je opgezocht. Voor de balaclava geldt dat er een dunne lijn is tussen geweldig en afzichtelijk. Beetje zoals die mutsen die we vroeger van onze moeders moesten dragen, met die grote pompon erop. Eruit zien als je 6-jarige zelf, wil natuurlijk niemand. Wij zorgen daarom voor wat inspiratie.

Kleuren

Elke put-to-gether-look bevat een accessoire die qua kleur matcht met een ander kledingstuk. Denk aan een roze tas in combinatie met roze accenten in je sneakers. Dit kan je ook doen met je balaclava, oftewel bivakmuts. Ga bijvoorbeeld voor een diepgroene balaclava en laat diezelfde kleur in een ander kledingstuk terugkomen.

Neutraal

Draag je graag verschillende kleuren en printjes in je outfits? Dan is het voor jou een goede optie om te gaan voor een neutrale balaclava. Eentje die dus qua kleuren niet teveel opvalt zoals, beige, grijs, bruin en zwart.

Opvallend

Voor iedereen die helemaal weg is van deze hippe balaclava. Raden we aan je outfit om de muts heen te bouwen. Ga voor een opvallende kleur of print en houd de rest van je outfit daarentegen juist simpel. Zo trek jij alle aandacht naar jouw nieuwe aankoop! 😉

Beeld: Pinterest