Love

Nieuwste trend: daten met jezelf is goed voor je volgende relaties

trend-daten-relaties

Voordat we overhaast in een nieuwe situationship stappen, moeten we eerst onszelf leren kennen. Dat is het punt achter de nieuwste datingtrend die nu viral gaat op TikTok. We leren je alles wat je wil weten over 'masterdating'.

Daten met jezelf

Tegenwoordig is iedereen bezig met selflove en dat is maar goed ook! Het wordt eens tijd om onszelf op nummer één te zetten, want niemand anders gaat dat voor je doen 😉 Zoals alle clichés zeggen; ‘je moet eerst van jezelf houden, voordat je van iemand anders kan houden’. Dit klinkt misschien heel cheesy, maar hier zit zeker een stukje waarheid in. Op dit moment gaat er een geweldige nieuwe trend rond op TikTok, daten met jezelf zou heel goed zijn voor je volgende relaties. En dat hoef je ons geen twee keer te zeggen!

Deze nieuwe datingtrend, ‘masterdating’, vinden wij onwijs schattig en het schijnt nog eens echt te helpen ook. Nodig jezelf uit om een stukje te gaan wandelen, uit eten te gaan of ga naar je favoriete film in de bios. Het is belangrijk om er eerst achter te komen wat jij nu eigenlijk écht leuk vindt, voordat je head over heels aan een nieuwe relatie begint. Wanneer jij precies weet wat je wil, is het ook makkelijker om dit aan je date te vertellen. Hebben jullie totaal andere dromen dan gedacht? Dan is het geen match, maar dan hoef je ook elkaars tijd niet meer te verspillen. Door eerst jezelf te leren kennen, kan je veel sneller de juiste persoon vinden en hoef je nooit meer op een ongemakkelijke eerste date.

Lees ook:
Deze sterrenbeelden krijgen de meeste matches op datingapps

Positieve effecten van ‘masterdating’

Naast dat het een confidence boost geeft als je alleen op pad gaat, heeft ‘masterdating’ ook nog een aantal positieve gezondheidseffecten. Voor je mentale gezondheid is het goed om even wat tijd voor jezelf te nemen en te reflecteren op je leven. Zijn er dingen die je anders wil doen of ben je stiekem wel heel tevreden met hoe je in het leven staat? Wat zijn je dromen en doelen voor later én wat voor soort persoon wil jij aan je zijde hebben staan? Allemaal hele belangrijke vragen die je jezelf moet afvragen, voordat je weer de datingscene instapt.

Hoe vaker je in je eentje erop uit gaat, hoe makkelijker dit wordt. Ook wanneer je al in een relatie zit, is het goed om af en toe een date met jezelf in te plannen. Zo kan je alles even op een rijtje zetten, zonder de input van iemand anders. Probeer deze trend dus snel uit en ga met jezelf daten, wie weet wat dit allemaal kan betekenen voor je toekomstige relaties.

Beeld: instagram @amaka.hamelijnck