Health

Het is bewezen! De toetjesmaag bestaat écht

toetjesmaag

Eigenlijk zit je na je hoofdgerecht al helemaal vol, maar tócht wil je per se nog een cheesecake als dessert. Eigenlijk voel je je nu een vreetzaak, maar volgens onderzoek is hier helemaal niets vreemds aan! Je houdt namelijk altijd nog ruimte over in je toetjesmaag!

Wij vertellen je alles wat je over de toetjesmaag wil weten

Een toetje gaat er altijd in, toch?

Wat is de toetjesmaag?

Soms maakt het gewoon niet uit hoe vol je zit, er is altijd nog ruimte voor een toetje. Dat noemen we de ‘toetjesmaag’. En dat is dus heel normaal! Maar hoe komt het eigenlijk dat je altijd nog een plekje overhebt in je maag voor een toetje? Wij leggen het je uit!

Wij houden van zoet

Marieke de Witt is diëtist en lifestylecoach. Ze legt uit dat mensen houden van zoet eten. Het eerste wat je als baby drinkt is melk, wat bestaat uit suiker en vet. Dat is bedoeld om een baby snel te laten groeien. We zijn namelijk zo geprogrammeerd dat we denken dat groenten bitter of zelfs gevaarlijk is. Dat vermijden we dus liever.

Lees ook
In dit pop-up restaurant kun je alleen maar toetjes eten

Voorbereiding

Maar hoe kunnen we dan toch nog dat toetje eten terwijl je eigenlijk al propvol zitten? Dat heeft alles te maken met je maagwand. Denk je aan zoet eten? Dan gaat je lichaam zich automatisch voorbereiden op zoetigheid. Je lichaam maakt bijvoorbeeld meer speeksel aan. Ook ontspant je maagwand als je lichaam doorheeft dat je suikers gaat eten. Je hoeft er dus alleen maar aan te denken.

Tijd voor een toetje!

Je toetjesmaag ontstaat dus eigenlijk wanneer jij aan zoet eten denkt, en je maagwand automatisch ontspant om ruimte te maken. Op deze manier komt er vanzelf ruimte vrij voor een toetje. Dus, tiramisu anyone?

Bron: fem-femBeeld: pinterest