Food

Tiramisu met een twist: deze Aperol tiramisu moet je uitproberen

aperol-tiramisu-recept

Continu zijn wij op zoek naar de leukste zomer recepten: van prachtige cocktails tot verfrissende desserts, zolang het kleurrijk, smaakvol én zomers is vinden wij het fantastisch! Ook zomerse variaties op bekende en traditionele recepten zijn ideaal om te maken nu het zonnetje eindelijk begint te schijnen, waardoor deze tiramisu met een oranje twist een must is voor jouw volgende party!

Tiramisu met een oranje twist

Wij zijn helemaal gek op de klassieke tiramisu! Met zijn lagen van romige mascarpone en lange vingers maakt het voor een perfect en onvergetelijk Italiaans dessert. Een iconisch dessert, dat ook nog eens eenvoudig te bereiden is. Het originele recept waar wij zo van houden, heeft een sterke smaak van koffie en cacao. Maar wat als we deze klassieker nu een zomerse twist geven?

Ingrediënten

 1. 450 gram mascarpone
 2. 100 gram suiker
 3. 60 gram slagroom
 4. 4 eierdooiers
 5. 85 gram sinaasappel jam
 6. 125 ml Aperol
 7. 60 ml water
 8. 2 pakjes lange vingers
 9. Sinaasappel jam en sinaasappel schijfjes voor decoratie

Aan de slag!

 1. We beginnen met de vulling van de tiramisu! Pak hiervoor een grote kom en klop de mascarpone, de suiker, de slagroom en de eierdooiers met een mixer door elkaar. Deze vulling is de traditionele tiramisu vulling, maar natuurlijk gaan we hier een kleine draai aan geven…
 2. Spatel namelijk daarna de sinaasappel jam door deze vulling heen. Let erop dat het beslag luchtig blijft! Door het te veel te roeren zal het zijn luchtigheid verliezen, dus spatel de jam er rustig doorheen en laat het daarna even aan de kant staan.
 3. Na de vulling voorbereid te hebben, gaan we aan de slag met de lange vingers! Pak een andere kom, en voeg hier de Aperol en het water aan toe. Even goed roeren en dan is dit sapje al klaar!
 4. Aan dit sapje voeg je dan een voor een de lange vingers toe. Zorg ervoor dat de lange vingers volledig ondergedompeld zijn in deze Aperol mix. Hierna pak je een ovenschaal en leg je de lange vingers op de bodem van de schaal. Zo creëer je de eerste laag van je tiramisu!
 5. Nu dat de eerste laag lange vingers er al in ligt, pak je de vulling er weer bij en leg je hier de helft van op de lange vingers. Daarna komt weer een laag lange vingers, en dan weer de andere helft van de vulling.
 6. Als de vier lagen af zijn, leg je de ovenschaal in de koelkast. Laat deze schaal minimaal 5 uur in de koelkast staan! Onze tip: maak deze tiramisu in de avond, dan kun je hem overnacht in de koelkast laten. Zo weet je zeker dat hij er lang genoeg in heeft gezeten.
 7. Nadat je de ovenschaal uit de koelkast heb gehaald, hoef je hem alleen nog te decoreren! Begin met het bestrijken van de resterende sinaasappel jam over de bovenkant, en maak het helemaal af door er een paar sinaasappel schijfjes op te leggen. Het enige wat je nu nog moet doen, is proeven!

Perfect voor in de zomer

Deze Aperol Tiramisu is perfect voor in de zomer, doordat het een verfrissende variant is van de klassieker. Aperol is een aperitief uit Italië en erg populair om zijn frisse smaak en zijn kenmerkende cocktail, de Aperol Spritz. Door koffie te vervangen met Aperol, verandert de vertrouwde smaak van de tiramisu volledig en wordt het nieuwe dessert een perfecte mengelmoes van het klassieke dessert en de cocktail.

Ideaal voor een zomers diner of als verkoeling op een warme dag, dit dessert met zijn bitterzoete smaak van Aperol en zijn romige sinaasappel mascarpone is onweerstaanbaar! Door de levendige oranje kleur van het dessert is het ook een feestje voor het oog.

View post on Instagram
 

Op zoek naar andere zomerse receptjes? Zo maak je de lekkerste Watermeloen Spritz cocktail! 

Beeld: Instagram @purewowrecipes