Food

Om van te watertanden: zo maak je de lekkerste Watermeloen Spritz cocktail!

Lekkerste- Watermeloen Spritz- Cocktail

Ben je toe aan iets anders dan de klassieke Martini of Aperol Spritz? Op warme zomerdagen zijn we dol op watermeloen! En wat dacht je van dé zomerse cocktail van dit moment: de Watermeloen Spritz! Perfect als aperitief of om van te genieten tijdens een tropische vakantie, in de tuin of tijdens een gezellige avond met vrienden. Hier is hoe je 'm maakt!

Op een zomerse dag

Wat is er beter dan een verfrissende cocktail op een warme zomerdag? Precies, een heerlijke watermeloen cocktail! Beeld je in: sappige stukjes watermeloen gemengd met je favoriete drankje, allemaal in één verfrissend glas. We love Aperol Spritz, hoewel we het drankje al best vaak hebben gedronken zijn we nu wel klaar voor wat nieuws! We hebben de perfecte cocktail gevonden die makkelijk te bereiden is en megalekker is! Of je nu aan het loungen bent bij het zwembad, op het strand bent met je besties, of gewoon ontspant in je eigen achtertuin, deze watermeloen cocktail is een absolute gamechanger voor het ultieme zomergevoel!

Ingrediënten

 1. 56 ml Aperol
 2. 56 ml vers watermeloen sap
 3. 84 ml mousserende wijn
 4. 28 ml bruisend water

Aan de slag!

 1. Begin met het snijden van de sappige watermeloen in blokjes, klaar om te worden omgetoverd tot een verfrissende cocktail. Deze knapperige stukjes vormen de basis van je heerlijke drankje.
  Voeg de sappige blokjes watermeloen toe aan de blender, waar ze worden vermalen tot een verfrissend watermeloensap.
 2. Pak een spritzglas, klaar om te worden gevuld met de verkoelende mix!
  Vul het glas met een handvol ijsblokjes, waardoor een verkwikkende koude basis ontstaat die perfect samensmelt met de frisse tonen van de watermeloen.
 3. Giet voorzichtig het vers gemixte watermeloensap in het glas, en voeg vervolgens de mousserende wijn en de Aperol toe aan het watermeloensap, en roer de ingrediënten zachtjes door elkaar om de smaken subtiel te mengen.
 4. Maak je cocktail compleet door het glas te versieren met een plakje watermeloen en een eetbare bloem, waardoor de drank een extra feestelijke uitstraling krijgt! Enjoy!

Party time

De Watermeloen Spritz is het ideale party drankje op een zomerse avond! Niet alleen is hij overheerlijk, maar ziet hij er ook nog eens ontzettend lekker uit. Hij is super easy te maken en met 4 stappen en maar een paar ingrediënten ben je zo klaar! Voortaan wordt het geen watermeloen salade op tafel tijdens het barbecueën, maar Watermeloen Spritz cocktails! Perfect voor aan het zwembad of tijdens zomerse tuinfeestjes. Bel je besties maar op, want het feest kan beginnen!

View post on Instagram
 

Tipje van ons

Niks is zo lekker als een koud biertje, zal je je vader vast ooit wel hebben horen zeggen, dat geldt ook voor een cocktail ladies! Wil je je Watermeloen Spritz nog verfrissender maken? Bereid dan je spritzglazen van tevoren voor door ze in de koelkast te zetten. Op die manier serveer je je drankje in een ijskoud glas, wat zorgt voor een extra verfrissende ervaring op de warme zomerdagen.

Beeld: Instagram @yellowBellykelly