Love

Online daten? Met deze 6 tips krijg je meer matches binnen

tips meer matches

Datingapps zijn helemaal hot en steeds meer mensen kiezen ervoor om eerst online te daten voordat ze elkaar in het echt ontmoeten. Je wilt natuurlijk een geweldige eerste indruk maken, dus zorg je ervoor dat je profiel er tiptop uitziet. Met deze zes tips pak jij al je matches in. Succes met swipen!

Met deze zes tips krijg je meer matches binnen

We herkennen het allemaal wel bij onszelf of bij een vriendin: je bent al een tijdje single – en weer helemaal ready to mingle – maar hoe ontmoet je nu nieuwe mensen? Uiteindelijk besluit je onze redder in nood te downloaden: een datingapp. Voor je het weet, zit je dagelijks te swipen op Tinder of Bumble, in de hoop jouw match made in heaven te vinden. Wil jij het maximale uit je datingprofiel halen en zoveel mogelijk matches binnenslepen? Met deze zes tips lukt dat gegarandeerd.

1. Een eenvoudige bio

Soms vergeten mensen dat een date bedoeld is om elkaar beter te leren kennen. Het is dus niet nodig om je hele levensverhaal in je bio te zetten. Een paar woorden die echt laten zien wie je bent, zijn de beste keuze. En heel belangrijk: laat je bio niet leeg! Zo wil niemand een gesprek met je beginnen.

2. Laat je persoonlijkheid zien door middel van foto’s

Kies een paar foto’s die duidelijk laten zien wie jij bent. We hebben het dus niet over zes dezelfde selfies waar je mooi opstaat, maar probeer met je foto’s een kijkje te geven in je dagelijks leven. Ben je avontuurlijk of sportief? Of knuffel je liever met je huisdier op de bank? Laat je beste eigenschappen zien en laat die duckface selfies maar in je galerij staan!

3. Kwaliteit boven kwantiteit

Het is begrijpelijk dat je zoveel mogelijk van jezelf wilt laten zien, maar zorg ervoor dat je foto’s wel van goede kwaliteit zijn. Vermijd daarom wazige, slecht bijgesneden, sterk bewerkte en zwaar gefilterde foto’s. Mensen willen graag weten hoe je er echt uitziet. Je wilt toch niet dat mensen denken dat je onzeker bent of jezelf anders voordoet dan je bent?

4. Niet te veel groepsfoto’s

Je bestie laat het datingprofiel van haar nieuwe crush zien en na een tijdje staren vraag je: “Oke, maar wie is het?” Je potentiële matches hebben geen zin om te moeten raden wie jij bent op verschillende foto’s. Groepsfoto’s laten wel zien dat je sociaal bent, maar houd het bij één groepsfoto om verwarring te voorkomen.

5. Say cheese!

Iedereen houdt van een mooie glimlach. Flirt met de camera! Foto’s waarop je straalt, spreken iedereen aan en laten zien dat je oprecht en zelfverzekerd bent – ook al vind je zelf misschien dat je glimlach niet perfect is.

6. Benadruk je beste kanten

Laten we eerlijk zijn – het is en blijft een datingapp. Je kunt misschien een geweldig karakter hebben, maar dat kunnen mensen niet voelen door de foto heen. Laat daarom de beste (en mooiste) kanten van jezelf zien. Als je een goed lichaam hebt, wees dan niet bang om dat te laten zien. Maar overdrijf niet! Als je je lichaam in de spotlights zet, kunnen de berichten die je krijgt misschien niet leiden tot de ware liefde. Wissel daarom af met foto’s die laten zien wie je echt bent.

De liefde hangt in de lucht: dit simpele trucje zorgt ervoor dat zelfs een onbekende verliefd op je wordt.

Beeld: emily in paris