Health

Heb je last van een loopneus? Dit kun je er het beste tegen doen!

verkouden-eten-loopneus

We worden allemaal weer massaal verkouden. En één van de meest voorkomende klachten bij zo'n vervelend verkoudheidje is natuurlijk de verschrikkelijke loopneus. Daarom zochten wij uit wat je tegen een loopneus kan doen!

Verschillende oorzaken

Een loopneus kan verschillende oorzaken hebben. De meest voorkomende oorzaak is toch echt het weer. Zodra het kouder wordt buiten ben je gevoeliger om verkouden te worden of de griep te krijgen. En een loopneus is natuurlijk één van de symptomen hiervan.

Maar het weer is niet de enige oorzaak. Volgens Gezondheidsplan kan je namelijk ook een loopneus krijgen door hormonale verandering! Ben je zwanger? Dan kan je hierdoor dus een loopneus krijgen. Daarnaast kun je hier ook last van krijgen na het sporten, of naar mate je ouder wordt. Dit komt omdat je neus kwetsbaarder wordt zodra je ouder wordt. Je zal er dus nooit écht vanaf komen!

Andere symptomen

Goed, een loopneus is natuurlijk een standaard symptoom van een verkoudheid. Maar wist je dat deze ‘onschuldige’ loopneus ook andere symptomen met zich mee kan brengen? Als je last hebt van neusverkoudheid kunnen je slijmvliezen opzwellen, waardoor je neus verstopt raakt. Je neusvocht wordt dan dikker wat het moeilijker maakt om door je neus adem te halen. Daarnaast kun je ook last krijgen van kwaaltjes zoals hoofdpijn en oorpijn. Heel vervelend, maar gelukkig blijven deze symptomen maar ongeveer drie dagen. Dat is wel te overleven, toch?

Lees ook
Met deze handige trucjes ben je supersnel van je verkoudheid af

Wat kun je doen tegen een loopneus?

Nu we al deze informatie hebben, kunnen we gaan kijken naar de oplossingen tegen een loopneus. Gelukkig zijn er meerdere dingen die je zelf kan doen. Volgens Gezondheidsplein is een goede tip om je neusgaten af te sluiten. Dit zal ervoor zorgen dat er minder vocht uit je neus komt, waardoor je je neus minder vaak hoeft te snuiten. Let ook op dat je je neus niet te vaak snuit; hierdoor komt er namelijk druk op je neusholtes te staan.

Verder kunnen sommige neussprays veel goed doen tegen een loopneus, maar neussprays met xylometazoline, allergische prikkels en hoge temperatuurverschillen kun je beter vermijden. Daarnaast is het ook niet verstandig om alcohol te drinken of drugs in te nemen. Iets dat wel goed helpt, is pittig eten. Ook een zalf met natuurlijke zouten gebruiken doet wonderen en je gezicht stomen boven kokend water zou ook enorm goed moeten werken!

Beeld: pinterest