Lifestyle

Dit zijn tips om je relatie spannend en leuk te houden

relatie-tips

Als lovebirds in een relatie wil je niet dat de lol er na een tijdje al af is. Dat je elkaar maar een beetje aan zit te kijken en er geen gespreksonderwerp meer komt. Akward! Of dat je nog amper seks met elkaar hebt omdat er geen vonken meer overspringen. Yikes. Voor dat soort taferelen zijn mensen vaak bang, maar met deze tips houd je je relatie leuk en spannend. Snel doorlezen dus...

Tips om je relatie leuk en spannend te houden

Relaties veranderen, dat is logisch. Kijk maar naar jezelf. Jij bent ook de afgelopen vijf jaar verandert. Het zou naïef zijn om te denken dat dat niet in een relatie gebeurt. Je kunt wel zelf bepalen op welke manier je relatie veranderd en of dat positief of negatief is. Makes sense right?!

In de eerste periode van je relatie wordt vaak al bepaald hoe jullie er in de rest van de jaren instaan. Het is dus belangrijk dat je duidelijk hebt wat jouw normen en waarden zijn en dat je niet over je heen laat lopen. Stel je hebt een pittige werkweek en de ander die het minder druk heeft wilt je graag zien. Kies je dan voor je slaap, dus voor jezelf, of kies je ervoor om op de toppen van je tenen te lopen en de ander boven je eigen belangen te zetten. Dit staat natuurlijk los van of het gezellig is of niet. Zeg vanaf moment een nee.

Natuurlijk kun je compromissen sluiten, maar over je grens gaan is iets anders. Als je dit een tijdje doet kun je het op een gegeven moment niet meer volhouden. Dan komt er een druppel die de emmer doet overlopen. De bom barst. Er komt ruzie of je besluit het gewoon niet meer te doen. De ander zal dit niet begrijpen, omdat je er nooit iets over hebt gezegd. Conclusie is dat je moet nadenken over een healthy relatie. Als je dit bespreekt en er samen aan werkt dan zal de relatie langdurig worden. Natuurlijk ook als je de spanning erin houdt. Vandaar dit lijstje.

Lees ook:
Zoveel serieuze relaties zul je in je leven hebben volgens je sterrenbeeld

Neem je relatie niet voor lief

Je soulmate vinden komt niet zomaar aanwaaien en is ook zeker niet uit de lucht gevallen. Een relatie is hard werken. Neem het dus niet voor lief.

Zorg ervoor dat je je relatie altijd respecteert en waardeert. Spreek dit ook uit naar elkaar. Blijf ook altijd voor ogen houden dat je met twee personen in een relatie zit en niet alleen. Neemt de ene het voor lief? Dan is het geen relatie meer zoals het hoort te zijn.

Haal samen herinneringen op

‘Weet je nog toen…’ Wanneer sloeg de vonk over? Waar was het? Hoe ging die eerste date nou precies? Dit soort herinneringen maakt jullie tot wie jullie nu zijn dus hoe leuk is het om daarover te praten.

Probeer je irritaties aan de kant te zetten

Grr… heeft hij/zij nou weer zijn/haar bord niet opgeruimd? We voelen de irritatie al bij je opborrelen, maar probeer dit even weg te drukken. Natuurlijk mag je het uitspreken naar hem of haar, maar doe dit lief en vooral niet belerend. Je partner is niet dom dus geef je lover dat gevoel ook niet. Het kan zijn dat degene druk was met iets anders en het daardoor vergeten is.

Complimentje

‘Je ziet er leuk uit vandaag.’ Zo simpel kun je de dag van je lover een stuk leuker maken. Waarschijnlijk krijg je er op deze manier ook een terug. Steek ‘m dan in je zak. Elkaar complimenteren levert veel positieve energie op.

Lees ook
Sience says: lepeltje-lepeltje slapen is dus hartstikke gezond voor je relatie

Don’t rush

Intimiteit is erg belangrijk in een relatie. Overhaast het daarom niet. Natuurlijk mogen er op zijn tijd vluggertjes tussen zitten. Die kun je overigens ook spannend en een beetje riskant maken. Durf je uit je comfort zone te stappen? Misschien kunnen jullie het een keer in het openbaar doen. Bijvoorbeeld in een bos of in een toilet.

Merk je dat het een paar maanden saaier of minder wordt? Ga dan na wat er aan de hand is. Misschien nemen jullie beide geen initiatief meer of hebben jullie minder zin. Praat er over met elkaar. Er zijn altijd opties om het op te leuken. Gebruik bijvoorbeeld een keer een speeltje, voor beide interessant of probeer een rollenspel. Neem er rustig de tijd voor. Besteed wat meer aandacht aan voorspel. Kan ook erg helpen!

Experimenteer

Experimenteren kun je doen qua dates. Door in plaats van naar de bioscoop te gaan een keer potten te gaan bakken, maar het kan ook in bed. Zoals hiervoor al staat kun je ook een keer een speeltje gebruiken of een rollenspel proberen. Ook kun je bijvoorbeeld fruit, chocolade en slagroom gebruiken. Maak van je lichaam een delicatesse. Je lover mag in je nek beginnen en mag steeds een stukje zakken.

Een ontbijtje op bed

Dit is wakker worden op haar best. Verwen je lover met jullie favoriete ontbijtje. Het hoeft niet al te moeilijk. Een gebakken eitje is ook al leuk. Wil je uitpakken? Maak dan bijvoorbeeld wentelteefjes met jus de orange. Zet dit op een dienblad en strooi er wat rozenblaadjes over. De romatiek spat er dan vanaf.

Koken

Vandaag geen snelle hap uit de magnetron of bestellen. Vanavond kook je voor je lover. Een lekkere pasta, tapas of een lekkere Hollandse pot. Dek de tafel mooi op en schenk een glaasje wijn in. Zo kun je romantisch dineren en ziet de ander dat je je best doet.

Praat over de toekomst

Samen jullie toekomst romantiseren is geen illusie, maar kan jullie relatie een enorme boost geven. Het kan een beginner zijn voor diepe gesprekken of jullie nieuwe inzichten geven. Ook kom je er dan achter wat de ander belangrijk vindt. Niet geheel onbelangrijk lijkt ons.

Afwisseling

Breek af en toe de routine door. Elke dag in bed liggen met een zak chips kijkend naar Netflix verveelt. Het is te eenzijdig. Verras elkaar of plan iets samen. Maak er een date avond van. Ga bijvoorbeeld naar de bioscoop of een hapje eten. Yum!

Onderneem nieuwe dingen

Wat hebben jullie samen nog nooit gedaan? Denk bijvoorbeeld aan een dagje sauna. Samen genieten en eindigen met een romantisch diner. Er zijn tientallen dingen die jullie nog niet hebben gedaan. Nieuwe dingen doen kan zorgen voor nieuwe inzichten en zo groei je nog meer naar elkaar toe.

Verzorg jezelf

Hiermee bedoelen we niet dat je je beter moet maken voor je lover. Dus naar bed gaan met een ton make-up op je gezicht is niet noodzakelijk, maar een douche nemen en een lekker luchtje opspuiten is al voldoende. Zeker als je de dagen ervoor met een knot op je hoofd op de bank hebt gezeten. Dan zal de ander waarschijnlijk gelijk merken dat je wel heel lekker ruikt. Dit zal hem ook weer aantrekken tot jou. Voorkom de huispakkencultuur.

Lingerie

Verras hem of haar met een nieuw setje lingerie. Als jij de deur opendoet daarin zal je lover even moeten slikken en hebben jullie gegarandeerd een leuke avond. Ook herinner je hem of haar daardoor er weer aan wat voor een knappe vrouw je bent waar hij aandacht aan moet besteden. Natuurlijk geeft dit jou weer een extra confidence boost.

Wil je hier nog wat extra’s aan toevoegen? Versier het huis dan met bijvoorbeeld kaarsjes en een pad met rozenblaadjes naar het bed. Natuurlijk is het bed ook netjes opgemaakt, staat er sfeervolle muziek aan en het allerleukste is een hartje maken op het bed. Let’s make love!

Cadeautje

Zo af en toe is het leuk om elkaar een cadeautje te geven. Gewoon om te laten zien dat je de ander waardeerd. Een cadeautje hoeft niet gelijk honderd euro te kosten. Een zelfgeschreven kaartje of een parfum kan al genoeg zijn. Het gaat immers om het gebaar niet om de prijs.

Kusje?

Geef elkaar voldoende kusjes. Of ze nou op de mond zijn, op de wang of op het voorhoofd en kusje kan soms meer dan woorden zeggen. Vergeet ook nooit elkaar een kus te geven voor je weggaat.

Lees ook
Dit zijn de veel voorkomende fouten die vrijwel elke vrouw maakt in een relatie

Let op je manieren

Scheten laten in elkaars gezicht, zo hard mogelijk proberen te boeren en je vieze onderboeken laten slingeren is niet een turn-on, dus probeer dit niet te doen. Aantrekkelijk is het namelijk niet. Fijn dat je je op je gemak voelt bij elkaar, maar het is wel je vriend niet je vriendin.

Geef elkaar ruimte

Elkaar ruimte geven in je relatie is gezond, maar teveel is ongezond. Doseer het dus. Het is gezond als je lover soms een avondje met vrienden heeft. Het is logisch dat jullie het allerliefst bij elkaar zijn, maar je mag niet de andere mensen buiten jullie relatie vergeten.

Misschien kun je wel wat geld ophoesten om een weekendje weg te gaan met vriendinnen, dan kunnen jullie elkaar een paar dagen missen. Dan kijk je nog meer uit naar elkaar opnieuw zien.

Vanaf nu zal je relatie weer voorspoedig verlopen. Thank us later.

Beeld: pinterest

Must reads 👀