Beauty

Lifehack: met deze 5 tips droogt jouw nagellak sneller

tips-droogt-nagellak-sneller

Je bent je aan het klaarmaken voor een feestje of event en ineens besluit ook nog 'even snel' je nagels te lakken. We vergissen ons altijd hoelang dit proces eigenlijk duurt en uiteindelijk kom je te laat of ga je met natte nagellak de deur uit. Voor je het weet ziet de lak er niet meer uit en mag je het de volgende dag opnieuw doen. Met de volgende 5 tips hoef jij nooit meer lang te wachten totdat je nagels droog zijn!

1. Dunner laagje aanbrengen

We zijn vaak geneigd om een aantal dikke lagen lak aan te brengen op onze nagels, maar dit is helemaal niet nodig! Het blijft hierdoor niet per se langer zitten én het duurt ook nog eens heel lang om te drogen. Breng een dun laagje lak aan en je nagellak droogt sneller dan ooit tevoren.

2. Sneldrogende topcoat

Na een dun laagje van felroze lak, kan je er altijd nog een sneldrogende topcoat overheen doen. Waarschijnlijk heb je wel een clear lakje liggen, maar haal er eentje in huis die speciaal gemaakt is om snel te drogen. Het werkt echt en zorgt er ook nog eens voor dat je kleurtje langer blijft zitten. Snel naar de drogist!

3. Water

Door je nagels na het lakken eerst nat te maken, drogen ze juist sneller. Niet heel logisch, maar het werkt wel. Doe je nagels niet onder een harde straal, want dit kan de lak verpesten. Pak een bakje en vul deze met koud water. Leg voor een minuutje je net gelakte vingers in het bakje en laat het daarna aan de lucht drogen. Voilà!

4. Haarlak

Elke meid die een beetje met beauty bezig is, heeft wel een spray haarlak in huis. Vandaag gaan we het niet in ons haar gebruiken, maar op onze vingertoppen. Lak zoals je normaal lakt en spuit je nagels daarna in met haarlak. Gebruik niet te veel, want alles gaat ervan plakken en het is niet zo goed voor je huid (maar een beetje kan geen kwaad ;-)).

Lees ook:
Deze 5 kleuren nagellak laten je huid bruiner lijken

5. Haardroger

Een klassieker! Gebruik een haardroger en je nagellak droogt een stuk sneller op dan normaal. Houd de haardroger op een afstandje en zet ‘m op de koude stand. Als je dit niet doet, dan kan je lak uitlopen of beschadigen. Dat wil je natuurlijk niet hebben. Welke methode ga jij de volgende keer uitproberen?

Beeld: pinterest