Beauty

Geen droogshampoo? Gebruik deze TikTok hack tegen vet haar

vet-haar

Je wil net de deur uit, maar je moet je haar nog even snel een opfrissertje geven. Je pakt de droogshampoo, maar oh nee! Deze is leeg. Gelukkig weten wij hoe je vet haar tegen kan gaan zonder droogshampoo te gebruiken. Wij vertellen je alles over de viral TikTok-hack tegen vet haar.

Vet haar

De ene week blijft je haar drie dagen fris en in model. De andere week heb je één dag (nadat je het gewassen hebt) alweer vettig haar. Hoe kan dit toch? Nou, vet haar ontstaat door een overtollige talgproductie van de hoofdhuid. De talgklieren maken te veel talg aan. Dit zorgt ervoor dat je haar vet wordt en het veroorzaakt ook vette roos. Die talgklieren zitten er echter niet voor niks. Het talg dat ze uitscheiden zorgt tegelijkertijd dat je haar soepel en gezond blijft. Je hebt het dus ook nodig.

Ten tweede beschermt talg je lichaam tegen bacteriën, schimmels en infecties. De productie van talg is een natuurlijk proces, waar je niet altijd zelf invloed op hebt. We zijn snel geneigd om even onder de douche te springen wanneer we vet haar hebben, maar dit is niet altijd goed! Als je elke dag je hoofdhuid te veel stimuleert en reinigt, gaan je talgklieren overuren maken. Was je haar dus niet te vaak! Maar wat te doen als je droogshampoo op is?

Viral TikTok-hack

TikTokker @wahmeko laat een geniale hack zien tegen vet haar, wanneer je droogshampoo weer eens op is. En misschien gebruik je dit vervangende product wel al elke dag, tijdens je make-up routine. De TikTokker gebruikte namelijk setting powder. Negen van de tien keer bedoelt voor je gezicht om je make-up op zijn plaats te houden en je gezicht te matteren, maar deze ene keer gebruiken we het voor onze haren. Als het je gezicht matteert kan het ook je haar matteren. Slim, toch?

Lees ook:
Aha! Zo vaak moet je dus naar de kapper volgens je haartype

Hoe werkt het?

Wanneer je vet haar hebt kan je de setting powder op dezelfde manier aanbrengen als dat je volume poeder aanbrengt. Je verdeelt je haar in secties en laat een kleine hoeveelheid poeder op de hoofdhuid vallen. Vervolgens komen je vingers hier aan te pas. Schud je vingers door je haren et voila! Slimme oplossing wanneer je een droogshampoo crisis hebt. Eigenlijk werkt dit product op dezelfde manier. De poeder van beide producten absorberen het vet uit je haar en matteert het haar. In de reacties laten mensen wel weten dat je goed moet uitkijken met hoe vaak je het product in je haar aanbrengt. Als je het te vaak gebruikt, zonder je haren te wassen, kan het product zich opbouwen. Dit wil je natuurlijk ook voorkomen!

View post on TikTok

Beeld: Pinterest