Lifestyle

Catfish! Dit bizarre filter gaat viral op social media

TikTok filter

We zien steeds vaker filters op social media voorbijkomen en ze worden ook steeds realistischer. Je ziet bijna geen verschil meer tussen echt en nep. En dit wordt nogmaals bevestigd door het nieuwe filter die nu rond gaat op TikTok.

Catfish

Als je gaat scrollen op social media zie je vaak influencers voorbijkomen die gebruik maken van een filter. In het begin was dit nog erg onschuldig, maar deze effecten worden steeds realistischer. Hierdoor is het verschil tussen echt en nep bijna niet meer te zien. Er zo ook bij dit nieuwe filter die nu viral gaat op TikTok.

Lees ook:
Heb je last van vliegangst? Déze TikTok-hack kan je daarbij helpen!

TikTok filter

Op TikTok is er nu een nieuw filter dat rondgaat waarbij het lijkt alsof je een laag make-up op je gezicht hebt. Het filter heet Bold Glamour en het lijkt niet eens meer op een filter, want het is zo realistisch dat je het verschil niet meer kan zien. De influencer Bella Weems test het filter uit en plaatst hiervan een video op haar TikTok account. Zij heeft ruim 1,8 miljoen volgers op het platform en laat zien wat voor vertekend beeld van de realiteit zulke filters wel niet kunnen geven.

View post on Twitter

TikTok is natuurlijk niet het enige platform waar filters massaal op worden gebruikt. Ook Snapchat heeft verschillende opties om jezelf mooier te maken. Snapchat was het eerste online platform die begon met filters en deze zagen er nog een beetje dom en grappig uit. Nu heet ook Snapchat hele realistische filters, doordat elk platform zich natuurlijk ontwikkelt. Het is dus logisch dat we het steeds vaker voorbij zien komen. Laat je dus niet gek maken door sommige video’s, want de helft hiervan maakt gebruik van een filter. Wees gewoon jezelf en doe het alleen als je je er goed bij voelt.

Beeld: Pinterest