Lifestyle

Science says: mensen die ‘s avonds thuisblijven zijn rijker en slimmer

thuisblijven-slimmer

Ben jij een echte huismus en lig jij liever op de bank met een leuke serie dan dat je met de meiden uit gaat? Dan hebben wij mega goed nieuws voor je, want uit onderzoek blijkt  dat mensen die ‘s avonds lekker in hun pyjama thuisblijven een stuk rijker en slimmer zijn. Kijk, dat is mooi meegenomen…

Mensen die ‘s avonds thuisblijven zijn rijker en slimmer

Jij moet er niet aan denken om op vrijdagavond nog de hele nacht met je vriendinnen op pad te gaan naar drukke clubs en je te laten bezatten. Nee, jij trekt na zo’n lange werkweek liever meteen je pyjama aan, bestelt lekker eten en duikt vervolgens op de bank met een goede serie. En wist je eigenlijk al dat ‘s avonds thuisblijven eigenlijk heel erg goed voor je is? Wat uit onderzoek blijkt namelijk dat je er rijker en slimmer van wordt… Nou dat rijker worden kun je zelf wel invullen, want door niet uit te gaan en gewoon lekker thuis te blijven bespaar je enorm veel geld aan bier en shotjes. Maar dat slimmer worden, hoe werkt dat nou eigenlijk?

Lees ook
Science says: koppige en eigenwijze kinderen worden later succesvoller

Aha, daarom word je dus slimmer van thuisblijven

Nou slimmer word je thuis vooral als je veel leest, want dit voedt namelijk je brein met nieuwe informatie. Maar dat is niet het enige want lezen in je favo roman is ook nog eens goed voor je gezondheid; het daalt je bloeddruk, vermindert je stress en optimaliseert je slaap. Daarnaast blijkt uit onderzoek dat je empathisch vermogen groter wordt. Nu we dit weten hebben we de volgende keer als iemand ons een grijze muis noemt zeker ons woordje klaar! 😉 En mocht je nog twijfelen wat je vanavond gaat doen? Plof dan vooral lekker op de bank en pak  je favoriete roman of sciencefiction boek erbij.

Beeld: pinterest