Food

Deze 11 hotspot terrassen in Amsterdam wil je dit najaar nog bezoeken

hotspots-amsterdam-najaar

Ons kikkerlandje staat er natuurlijk om bekend dat het ietwat zuinig is met de zonnestralen. Wanneer de zonnestralen dus wel aanwezig zijn, genieten we daar uiterst van en dan wel het liefst op een terras. Om jullie moeite te besparen heeft Girlscene de tien hotspot terrassen van Amsterdam voor jullie opgezocht waar jij en je girlgang dit najaar echt een drankje moeten doen.

Dit zijn de hotspot terrassen in Amsterdam waar jij en je besties dit najaar heen moeten

Wie maakt de datumprikker alvast aan?

1. Hannekes Boom

Hannekes Boom is een algemeen begrip in Amsterdam. Op dit terras kom je om heerlijk bij te komen en te vluchten van de drukte. Nestel je met vriendinnen aan een van de picknicktafels of kies voor een plekje aan de kade. Midden in het centrum vind je een heerlijk en zonnig terras waar je amper merkt dat je in het hartje van Amsterdam zit.

View post on Instagram
 

2. Lion Noir

Lion Noir kun je ook wel een verborgen pareltje noemen. Op dit terras zit je in een van de mooiste binnentuinen van Amsterdam. Als je door de drukke straten loopt vergeet je eigenlijk dat er achter de hoge panden zulke prachtige plekken verstopt zitten. Met het fraaie uitzicht op de grachtenpanden zitten jij en je vriendinnen hier per-fect.

View post on Instagram
 

3. Waterkant

In de Marnixstraat vind je een leuke hotspot aan het water. Waterkant is geïnspireerd door Parimaribo en daardoor weet je zeker dat op het terras van Waterkant een hele chille sfeer hangt. Na een paar drankjes genieten jij en je besties van een verrukkelijke roti. Hoe lekker klinkt dat?

View post on Instagram
 

4. SkyLounge

Vanaf SkyLounge heb je een prachtig uitzicht over de stad. Het luxe dakterras is de perfecte spot om bij te komen na een dag shoppen. Vooral als de zon zakt zie je alle lichtjes schijnen over de stad en dat is natuurlijk een (Insta-)foto momentje waard. SkyLounge kost overigens wel een centje meer, maar dan heb je ook wat.

View post on Instagram
 

5. NeL

Vlak bij de Utrechtsestraat vind je NeL. Tijdens een mooie herfstdag is NeL de ideale plek om rust te zoeken. Naast een heerlijk drankje heb je hier prachtig uitzicht op grote bomen die je overigens niet vaak ziet in hartje Amsterdam. Op het terras van Nel kan je de hele dag heerlijk relaxen.

View post on Instagram
 

6. Floor17

Houd je van hoogtes? Dan is Floor17 hét terras dat jij dit najaar moet bezoeken. Op een hoogte van 85 meter met een uitzicht van 360 graden kijk je je ogen uit. Het terras van Floor17 bevindt zich op het dak van Ramanda Apollo Amsterdam Centre.

View post on Instagram
 

7. Edel

Voor een lekkere borrel(hap) ben je hier aan het juiste adres. In Amsterdam-West op het terras van Edel vind je de lekkerste cocktails tot overheerlijke gin-tonics. Wanneer jij en je vriendinnen genieten van een hapje en drankje laten jullie je bewonderen door de kunstige omgeving.

View post on Instagram
 

8. DOK

Op het terras van DOK, vlak aan de Amstel, ontvlucht je de drukte van de stad. DOK biedt niet alleen een heerlijk terras, maar er is nog veel meer te beleven. Je kunt hier terecht voor yoga, muziek, een kampvuur, festivals en dat is nog lang niet alles wat je kunt beleven op het stadstrand van DOK. Zeker een aanrader.

View post on Instagram
 

9. Mossel & Gin

Iedere visliefhebber zit hier helemaal op zijn/haar/hun plek. Je geniet op het terras van Mossel & Gin van (je raadt het nooit) mosselen en gin. Maar het is niet zomaar een portie mosselen. Mossel & Gin serveert de porties op de meest diverse en heerlijke manieren. Geen mossel-fan? Dan hebben ze ook andere overheerlijke visgerechten. En de gin-tonic kaart is immens. Love it!

View post on Instagram
 

10. BRET

Als je uit omgeving Amsterdam komt dan is BRET je hoogstwaarschijnlijk wel eens opgevallen. BRET is die grote rode box naast station Amsterdam Sloterdijk. Ondanks dat je misschien alleen langs het station komt vanwege het reizen, moet je echt eens langs BRET gaan voor een borrel. BRET is een sfeervol café met een heerlijk groot en vooral vaak zonovergoten terras.

View post on Instagram
 

Lees ook:
Koopje! Scoor deze geweldige terrasverwarmer bij Action voor een spotprijs

11. Vondelpark3

Als je aan Amsterdam denkt, dan denk je toch ook wel meteen aan het Vondelpark. Dit park is vooral in de zomer hét park van Amsterdam. Het is er dan ontzettend druk en altijd gezellig. Als je front row wil zitten, dan is het terras van Vondelpark3 dé plek! Naast het ruim opgezette terras kun je er ook nog eens super lekker eten, want het nieuwe menu heeft gerechten die bijna allemaal geïnspireerd zijn op de Keto lifestyle. Een vetrijk, met matige proteïnen en koolhydraatarme levensstijl die je lichaam in een metabolische toestand brengt, waarbij je vet verbrandt in plaats van koolhydraten als primaire brandstofbron. Dus ook wel verantwoord genieten 😉 En het toetje mensen, dat is gewoon helemaal je ultieme guilty pleasure. Denk aan: chocolade, salted caramel, chocolade en nog eens chocolade.

View post on Instagram
 

Beeld: pinterest