Beauty

Deze olie scoor je voor €2,69 en kan je voor alles gebruiken

tea-tree-olie

Een olie waar je al je problemen mee op kan lossen: het klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Maar het is dus echt zo! Kruidvat verkoopt een olie die goed is voor letterlijk alles – en hij kost maar €2,69!

Tea tree olie

Het gaat om de tea tree olie van Kruidvat. Hun huismerk verkoopt dit potje op de skincare afdeling, maar het is goed voor nog veel meer dan alleen dit. De voordelen van deze Kruidvat tea tree olie lijken eindeloos. En het beste van allemaal: het kost slechts €2,69! Dat wordt inslaan.

1. Acne

Laten we beginnen met waar het voor bedoeld is: tea tree olie werkt namelijk heel goed tegen acne. Door de ontstekingsremmende en kalmerende werking van deze olie zullen je onzuiverheden als sneeuw voor de zon verdwijnen.

Lees ook:
Deze 3 oliën zijn geweldig voor je haar en heb jij al in huis

2. Goed voor je hoofdhuid

Het zal je vast niet verbazen, maar deze tea tree olie is ook onwijs goed voor je hoofdhuid. Mix een klein beetje van de olie door je shampoo, om een geïrriteerde of jeukende hoofdhuid te voorkomen. Daarnaast helpt het ook tegen luizen! Wat wil je nog meer?

3. Anti-zweetgeur

Laten we eerlijk zijn, niemand wil stinken. Zweet jij nou veel en is het je nog niet gelukt om dé oplossing te vinden? Dan zou deze nog wel eens dichterbij kunnen zijn dan je denkt. Mix een klein beetje tea tree olie met je douchegel en je kan je zweetgeurtje vaarwel zeggen!

4. Insectenspray

Hartstikke leuk dat de zomer bijna begonnen is, maar die insecten zijn echt mega irritant. Ook hier is de tea tree olie goed voor! Mix een klein beetje olie met water en spray het rondom je bed. Daarnaast helpt het ook om de irritatie van insectenbeten te verminderen. Win-win, dus!

5. Bye bye schimmel

Heb je last van hardnekkige schimmel in huis? Dan wil je hier waarschijnlijk vanaf. Deze Kruidvat tea tree olie is hier ook goed voor! Het is een natuurlijke allesreiniger – en dus perfect om je huis mee schoon te poetsen.

Lees ook:
Beauty-hack! Déze spotgoedkope haarolie gaat viral op TikTok

6. Oorontsteking behandelen

We weten allemaal hoe verschrikkelijk een oorontsteking is. Maar wist je dat je door een klein beetje tea tree olie te mixen met olijfolie weer van je oorontsteking af kan komen? Meng één eetlepel olijfolie met één druppeltje tea tree olie en giet het in je oor. Even wachten en binnen no-time ben je genezen van je oorontsteking.

Beeld: pinterest