Lifestyle

Volgens déze TikTok-hack moet je een tampon in je plantenpot doen

plantenpot-tampon

Het klinkt een beetje gek, en laten we eerlijk zijn, dat is het ook. Een tampon in je plantenpot doen? Ja, ook onze monden vielen ook open toen we dit lazen. Maar kennelijk schijnt dit heel goed te zijn voor je plant!

Voor je plant zorgen

Laten we eerlijk zijn, het is niet altijd even makkelijk om voor een plant te zorgen. Want mag die in direct zonlicht staan? En zo ja, hoelang? Of wanneer moet je een plant overpotten? Hebben ze speciale voeding nodig? Om nog niet te beginnen over hoeveel water iedere plant nodig heeft. Een plant verzorgen kan soms nog wel eens lastig zijn. Vind jij vooral dat laatste moeilijk om in te schatten? Dan hebben wij een hele goede oplossing voor je. Stop eens een tampon in je plantenpot!

Tampon in je plantenpot

Ja, je leest het goed. Je zou een tampon in je plantenpot moeten doen. Dit zou jouw plantje wel eens kunnen redden van een verdrinkingsdood! Dit is namelijk een van de meestvoorkomende doodsoorzaken van een plant. Dus ben jij per ongeluk uitgeschoten terwijl je je plantje water gaf en ben je inmiddels al afscheid aan het nemen? No worries, want door een tampon in je plantenpot te doen zou je je plantje nog kunnen redden! De tampon absorbeert het water, waardoor je plant niet te veel binnen krijgt. Ideaal!

View post on TikTok

Maar dat is niet het enige waar een tampon je bij zou kunnen helpen. Ga je binnenkort op vakantie en kan je niemand vinden die in die periode wel even voor je plantje kan zorgen? Dan zou een tampon ook wel eens dé oplossing kunnen zijn. Stop de tampon in de aarde van je plantje en zet er een glaasje water naast. Leg vervolgens het touwtje van je tampon in dit glaasje et voilà! Je plant krijgt de hele tijd dat je weg bent gewoon water binnen. Hoe handig is dit?

Beeld: pinterest

Must reads 👀