Food

Zo maak je deze heerlijke suikerspin cake met witte chocolade makkelijk zelf

Haal jij ook altijd een zoete suikerspin op de kermis? Dan is dit recept speciaal voor jou! Met deze suikerspin cake met witte chocolade steel jij de show op ieder feestje.

Suikerspin cake

Wij hebben een recept gevonden om deze luchtige snack om te toveren in een overheerlijke cake. Het suikerspin-effect is hetgeen wat deze taart zo lekker maakt! Hij is super luchtig en smelt bij de eerste hap al in je mond. Mmhh… Nog een voordeel: je hoeft zeker geen ster in de keuken te zijn, het recept is super easy!

Wat heb je nodig?

Dit zijn de nodige ingrediënten:

  • 400 gram roomkaas naturel
  • 400 gram witte chocolade
  • 10 eieren
  • poedersuiker
  • een echte suikerspin (optioneel)

Lees ook:
Wil je proberen! Zo maak je een heerlijke Pornstar Martini-cheesecake

Aan de slag!

Het recept gaat als volgt:

Stap 1: Om te beginnen splits je alle eieren, doe het eiwit hiervan in een grote kom en klop dit stijf. Ondertussen kun je de oven alvast voorverwarmer op 170 graden.

Stap 2: Doe de witte chocolade in stukjes in een kommetje en zet deze bovenop een pannetje met kokend water om de chocolade te smelten. Meng in een andere kom de eidooiers en de roomkaas door elkaar, voeg hier later de gesmolten witte chocolade aan toe. Meng dit door totdat het het een mooie, gladde mix is.

Stap 3: Pak nu het kommetje met de opgeklopte eiwitten erbij en roer dit vervolgens voorzichtig door de gladde mix heen.

Stap 4: Pak er een springvorm bij (20-24 cm) en bekleed deze met bakpapier voordat je het mengsel erin schenkt. Plaats de springvorm op een rooster midden in de oven. Schuif vervolgens een bakplaat met heet water onderin in de oven.

Stap 5: Bak de cake voor 15 minuten op 170 graden. Verlaag vervolgens de temperatuur met 10 graden en bak nog eens 30 minuten. Zet de oven hierna uit en laat de cake nog even 15 minuutjes in de dichte oven staan.

Stap 6: Nu de cake helemaal klaar is, kan je hem eruit halen en lekker besprenkelen met poedersuiker. Wil je de taart nóg feestelijker maken? Doe wat suikerspin bovenop en/of decoreer hem met popcorntjes. So cute!

View post on Instagram
 

Beeld: Pinterest