Lifestyle

Dit is waarom je nooit een string moet dragen tijdens het sporten

string-sporten

Inmiddels weten we wel hoe belangrijk een goede sportoutfit is. Het bevordert de motivatie en kan ook belangrijk zijn voor je veiligheid. Je wil natuurlijk niet je gezondheid in gevaar brengen door niet de juiste kleding te dragen tijdens het sporten. Wij leggen je daarom uit waarom je nooit meer een string moet dragen tijdens het sporten.

Schadelijk voor gezondheid

Tijdens een work-out draag je het liefst strakke kleding die niet in de weg zal zitten. Handig wanneer je werkt met gewichten, maar ook handig tijdens het hardlopen. Hoe vervelend is het wanneer je shirt continu omhoog beweegt? Precies. Een strakke top met een sportlegging dus. Wel dragen we onder de legging een string, want we zitten niet te wachten op doorschijnende randjes van je onderbroek. Toch blijkt dit niet de beste optie te zijn. Het kan zelfs schadelijks zijn voor je gezondheid!

Katoenen ondergoed

Tijdens het sporten zorgen je bewegingen ervoor dat je string zal verschuiven. Van links naar rechts en van voren naar achteren. Door deze frictie zweet je sneller, waardoor je string de perfecte plek wordt voor bacteriën. Die bacteriën zullen zich gezellig in jouw string gaan verzamelen, wat kan zorgen voor ontstekingen down-under! Wat moet je dan aan? Ook geen kanten onderbroek kunnen we je vertellen. Kant is namelijk geen ademende stof, waardoor ook dit zal zorgen voor issues daar beneden. De beste optie is een katoenen ondergoed! Dan weet je zeker dat je zorgt voor een goede gezondheid! We moeten maar accepteren dat je een klein ondergoed randje kan zien, is eigenlijk ook niks raars aan.

Beeld: pinterest

Must reads 👀